Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
13-09-2010

Томислав Дончев: Трябва да преодолеем лошия имидж, натрупан през годините

„Стартираме национална информационна кампания, която цели да върне доверието на българските граждани в работата на институциите и да ги стимулира отново да обърнат поглед към еврофондовете за реализиране на идеите си", заяви министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев при старта на кампанията за популяризиране на оперативните програми.

„Правителството направи необходимите нормативни промени, за да станат процедурите по усвояването на европейските фондове много по-ясни, кратки и прогнозируеми. Сега правилата са по-човечни, а всеки етап от изпълнението на проектите е абсолютно прозрачен", поясни министърът, цитиран от правителственият пресцентър.

Според него системата за управление и контрол на еврофондовете гарантира законосъобразното и ефективното им използване. „Сега трябва да преодолеем лошия имидж, натрупан през годините. Стартиращата днес кампания цели връщане на доверието в българските държавни институции. Искаме да покажем, че работим ефективно и напълно прозрачно", каза още Дончев.

Договорените до този момент средства по оперативните програми на ЕС са 35%, а разплатените - 8%. Реално получените средства от Европейската комисия са 953 162 566 евро, а изплатените средства са 628 753 890 евро.

Информационната кампания за популяризиране на Оперативните програми в България и осигуряване на прозрачност при управлението на фондовете на Европейския съюз се финансира по проект, изпълняван по Оперативна програма „Техническа помощ" от Централния информационен офис в администрацията на Министерския съвет. Кампанията предвижда публикацията и излъчването на информационни материали в 49 национални и регионални медии, които ще популяризират както успешно реализирани проекти по оперативните програми, така и възможностите за кандидатстване в момента.

По време на кампанията ще се проведат информационни срещи в градовете Ловеч, Видин, Благоевград, Добрич, Стара Загора и Хасково, на които ще бъде предоставена информация по възникнали въпроси и предстоящи процедури по Оперативните програми. В края на кампанията социологическо изследване ще измери доколко целта й да информира обществото е била постигната. 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.