Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
19-10-2010

СЕВ одобри национални позиции по ОСП и ромската интеграция в ЕС

Съветът по европейските въпроси (СЕВ) одобри българските позиции за предстоящите заседания на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство и Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси.

Сред основните теми на заседанието на министрите на ЕС по земеделие и рибарство е искането на Литва във връзка със заплаха от разпространение на африканска чума по свинете в държави-членки на ЕС. България ще подкрепи предложението на Литва за предприемане на всички необходими мерки да се блокира пътя на разпространението на болестта африканска чума по свинете, съобщава правителствената пресслужба.

София има готовност да окаже експертна помощ при искане на компетентните органи на Руската федерация за осигуряване на контрол на африканска чума по свинете.

В рамките на Съвета на ЕС ще бъдат обсъдени и предложенията за Регламент относно подпомагане на развитието на селските райони от Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони и за Регламент относно установяване на общи правила за схеми за директно подпомагане в рамките на Общата селскостопанска политика и за установяване на някои схеми за подпомагане на земеделски стопани.

В рамките на Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, което ще се проведе на 21 октомври Европейската комисия ще представи информация за ромското включване, както и приносът на държавите-членки във връзка с ползването на национални и европейски фондове за приобщаване на ромите.

На тази база, в началото на следващата година Комисията ще излезе със Съобщение по проблематиката, което ще бъде предмет на дискусия на юнския Европейски съвет през 2011 г.

Съгласно националната позиция България ще продължи да прилага систематично целенасочена политика за интеграция на етническите малцинства и в частност на ромите, при разумно сътрудничество с организациите на гражданското общество, при ясна и категорична политика на координация и контрол от страна на държавата с цел гарантирано достигане на средствата до крайно нуждаещите се, за които са предназначени.

Страната счита, че за следващия програмен период ще бъде полезно регламентирането на координирано и целево използване на средства едновременно от различните европейски фондове и действащи програми, което ще подобри резултатите от дейностите по интеграция на уязвими групи с фокус върху ромите.

Подробности за дейността на СЕВ четете ТУК



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.