Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
08-12-2010

ЕС засилва санкционните режими в сектора на финансовите услуги

Европейската комисия заяви в сряда, че ще се определят възможните начини за засилване на санкционните режими в сектора на финансовите услуги в ЕС, съобщава пресслужбата на ЕК Рапид. Към настоящия момент правилата в различните държави-членки се различават значително. Също така може да се твърди, че често те нямат ефективен възпиращ ефект. Въз основа на преглед на националните санкционни режими за нарушаване на националните правила, които транспонират някои от най-важните директиви на ЕС, свързани с финансовите услуги, в съобщението са посочени области, в които са необходими по-нататъшни усилия. Също така се предлагат и възможни действия на Съюза с оглед постигането на по-голямо сближаване и ефективност на тези режими. Заинтересованите лица могат да изпращат своите предложения до 19 февруари 2011 г.

„Ако една финансова институция не се придържа към правилата на ЕС в областта на финансовите услуги, то съответните борсови оператори и ръководни кадри трябва да са наясно, че това няма да остане ненаказано и че реакцията ще е безкомпромисна, независимо къде в Европа е извършено нарушението. Днес обаче, в повечето случаи, това не е така. В днешното съобщение се определят бъдещи насоки, с които да се гарантира, че наказващите органи ще бъдат по-силни и по-единни в цяла Европа, за да можем да защитаваме по-добре интересите на гражданите", заяви европейският комисар по вътрешния пазар и услугите Мишел Барние.

Съобщението се основава на комплексен междуотраслов преглед на последователността, съответствието и действителното прилагане на правомощията за санкциониране в държавите-членки от страна на трите надзорни комитета - Комитета на европейските банкови надзорници, Комитета на европейските органи за застрахователен надзор и надзор на схемите за професионални пенсии и Комитета на европейските регулатори на ценни книжа.

В този преглед бяха обхванати някои от най-важните директиви, приложими във финансовия сектор, включително законодателството в областта на ценните книжа, банковото и застрахователното дело.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.