Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
14-10-2005

MИНИСТЪР ВАСИЛЕВ ПРЕД КОНФЕРЕНЦИЯТА “ЗА ПО-ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ – ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ”

Министърът на държавната администрация и на административната реформа Николай Василев, който е и заместник-председател на Комисията за координация на работата по борбата с корупцията беше един от основните говорители на коференцията “ЗА ПО-ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ – ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ”, която се състоя вчера в резуденция Бояна.
В своето изказване министър Василев подчерта връзката между мерките за противодействие срещу корупцията и модернизацията на държавната администрация. "Предстои ни да накараме всички приети закони, подзаконови нормативни актове, стратегии и планове да заработят. А това означава – да имаме компетентни, обучени и оборудвани с необходимата техника държавни служители, които да ги изпълняват. Подготовката на държавните служители, обучението им тук е ключов фактор. Затова изключително важна ще е и ролята на Института за публична администрация и европейска интеграция. Планираме и ще предоставим възможности за дистанционно обучение. Ще направим това, което направихме през тази година и за образованието – всяка администрация ще е оборудвана с компютри и техника на добро ниво, така че да може да изпълнява функциите си качествено. Време е българският държавен служител да усети, че е европейски държавен служител."

Основна задача, според министъра е увеличаването на прозрачността и отчетността на българската администрация. Новото Министерство на държавната администрация и административната реформа ще работи активно в тази насока. Прилагането на Кодекса за поведение на служителите в администрацията е ключова задача за намалява на условията за корупция в държавната администрация.

Важен приоритет, който ще доведе до реално намаляване на разходите по общуването с администрацията и на корупцията, е осъществяването на електронното управление и предоставянето на електронни услуги. Според министърът, администрацията трябва да продължи с въвеждането на електронни услуги за гражданите и за бизнеса. Електронните услуги създават удобство за гражданите и бизнеса, те намаляват разходите по извършването на услугите, както и корупционния натиск, постигат се по-голями ефективност и ефикасност в работата на държавните структури.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.