Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
04-04-2006

СТАНИШЕВ: “НЕ СМЯТАМ, ЧЕ СЕГА Е ВАЖНО ДА СЕ ТЪРСИ ВИНОВНИКЪТ”

На въпрос дали има корумпирани министри в правителството лидерът и премиер Сергей Станишев каза, че би било безотговорно да твърди, че има или няма корумпирани министри.

Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев каза след днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията - работата по конституционните промени ще продължи, като ще решаваме всички въпроси в диалог с комисаря Оли Рен, предаде БГНЕС.

Очаквам прокуратурата да поиска имунитета на още народни представители. Смятам, че е много важно да убедим Европейската комисия, че независимостта на съдебната система не е накърнена. Според мен е постигнат значителен напредък, каза Станишев.

Според Станишев дебатите и гласуването на вота на недоверие към правителството са така насрочени, че да съвпаднат с посещението на еврокомисаря по разширяването Оли Рен в България и по този начин да се подсили негативния образ на страната.

Премиерът съобщи, че до средата на април правителството ще внесе в Народното събрание Гражданско-процесуалния кодекс и припомни, че Народното събрание все още не е обсъдило и приело промените в Закона за съдебната власт, които правителството внесе.

Станишев направи сравнение между българското и румънското правителство по посока на това, че правителството на съседна Румъния е започнало своята работа през пролетта на миналата година и според премиера то е имало повече време да работи по осъществяване на препоръките на ЕК.

На въпрос дали това е косвено обвинение към предишното правителство, Станишев отговори: "Не смятам, че сега е важно да се търси виновникът. Много неща са направени и ще положим всички усилия да убедим нашите европейски партньори, че правим всичко възможно за изпълнение на препоръките към България". Това се казва още в информацията на БГНЕС.

МЕДИАПУЛ пише: Станишев индиректно оневини съпартиеца си, вътрешният министър Румен Петков, като подчерта, че критиките на ЕС по глава “Правосъдие и вътрешен ред” по отношение на МВР са в ретроспекция към съдебната система, защото тя носи отговорността, че в момента няма осъдени фигури от организираната престъпност.

Самият Румен Петков преди седмица каза, че по-скоро правосъдието, а не вътрешният ред ще е причина за евентуалното налагане на предпазната клауза. Срещу това възразиха министърът на правосъдието Георги Петканов и шефът на ВКС Иван Григоров, които подчертаха че в междинния доклад на Брюксел критиките към правосъдната система са минимални, а отговорността а на МВР. 

Връщайки лентата още по-назад, на пресконференцията си във вторник Станишев подчерта още, че макар през 1998 г. тогавашният правосъден министър Васил Гоцев да е обявил тържествено, че реформата в съдебната система е приключила, и в момента предстои още много работа. Това се казва още в информацията на МЕДИАПУЛ.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.