Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
26-04-2006

"ИВАН КОСТОВ ОЩЕ ПРЕДИ МЕСЕЦ УБЕЖДАВАШЕ ЕЛМАР БРОК, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕС ПРЕЗ 2007 Г."

Това не е начинът да се помогне за присъединяването на България към ЕС, в демарша на европейските либерали и демократи съзирам неуспешна игра на управляващите в България партии. Тази игра е безполезна, тя е опит да се оправдае разликата в оценките за напредъка на България и Румъния, и по-точно видимия напредък на Букурещ спрямо София.

Това коментира от Брюксел пред Портал ЕВРОПА наблюдателят в Европарламента Димитър Абаджиев по повод съобщението на Алианса на либералите за Европа - АЛДЕ. Както Портал ЕВРОПА вече писа, АЛДЕ смята, че Европейската народна партия ЕНП "поставя под въпрос процеса на разширяване, за да задоволи национални политически интереси", което според АЛДЕ било безотговорно.

"БСП и НДСВ трябва най-сетне да разберат, че бъркат с опитите си да обяснят причините за изоставането на България от реформите с някаква намеса на десните сили. Не десните сили са виновни за провалите в управлението на тройната коалиция", каза още Абаджиев.

Той посочи като пример последния дебат за България, провел се на 3 април в Страсбург. На него едни от най-критичните за страната ни изказвания са били именно на евродепутати-социалисти и на представители на Либералния алианс. "Аз не бих разделил по политически признак ляво-дясно отношението на евродепутатите към напредъка на България", категоричен е Абаджиев. По думите му Елмар Брок по принцип е "стриктен и критичен" в подхода към своята работа.

На въпрос на Портал ЕВРОПА, дали българските десни партии ще реагират на призива на българския евронаблюдател от НДСВ Станимир Илчев "...да защитят националния интерес" и да покажат "по-изразителни действия", понеже "... Елмар Брок не би им затворил телефона", Димитър Абаджиев отговори така: "Лидерът на ДСБ Иван Костов не само, че се обади на г-н Елмар Брок, но даже се и срещна с него преди един месец. Аз присъствах на тази среща. Г-н Костов убеждаваше г-н Брок, че България трябва да бъде приета в ЕС от 1 януари 2007 г., тъй като това ще гарантира продължаването на реформите."

"Българските десни сили много отдавна работим за имиджа на България, лобираме за позитивно отношение, което личи и от организираните Дни на България. С поредица от действия ние се опитваме да неутрализираме ефекта на некадърната политика на тройната коалиция. На дебата днес следобед ще видим какъв е резултатът от това" - каза в заключение Димитър Абаджиев.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.