Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
16-08-2006

ДЯСНАТА ОПОЗИЦИЯ ОЦЕНИ ПЪРВАТА ГОДИНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО КАТО ПРОВАЛ

Дясната опозиция обвини правителството на тройната коалиция, че се е провалило в главните си приоритети- европейската интеграция и борбата с корупцията, съобщава Mediapool.
Днес парламентарните групи излязоха с декларации по повод първата година от управлението на коалицията на БСП, НДСВ и ДПС.

"Европейската интеграция зацикли. Докладът на Европейската комисия (ЕК) бе особено критичен. Днес изоставащата доскоро Румъния настигна и изпревари България", заявиха от ОДС. Според тях водената от  коалицията политика ще доведе до налагане на унизителните за България предпазни клаузи.

Управляващите обаче очакват, че оценката в есенния доклад на ЕК ще бъде висока и България ще влезе в ЕС на 1 януари 2007 г. без предпазни клаузи.
Заместник-председателят на ДСБ Веселин Методиев заяви по този повод, че с това правителство България може да влезе в ЕС, но като слаба, бедна и неподготвена държава, тоест, по силата на политическото подаяние.

Методиев изтъкна, че в името на Европа е била извършена конституционна реформа, която обаче е била определена като провал както от българската опозиция, така и от европейските партньори.

"Вие сте управлението на голямата коалиционна сделка, вие сте правителството на политическата наглост", каза Методиев.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев опонира, че оценките на опозицията са безпринципни, защото не почиват на факти. Никакъв друг на формат на коалиция не би могъл да приеме 120 от общо 210 закона, свързани с евроинтеграцията. Това е възможната коалиция, с която може да бъде наваксано 15-годишното изоставане, изтъкна Цонев.

ОДС изтъкнаха още, че БСП, НДСВ и ДПС използваха създаването на тройната коалиция като удобно извинение за неизпълнение на предизборните си обещания. "БСП обещаваше незабавно 20-процентово увеличение на заплатите и чувствително увеличение на пенсиите - вместо това днес има несигурност и бедност."

"И все пак има оптимизъм и той идва от наложилата се традиция от най-новата ни история никое правителство, водено от лидер на БСП да не завърши мандата си", заявиха ОДС.

И според ДСБ икономическата политика на кабинета е увеличила бедността и е задушила икономическия растеж, а отказът от реформи, прекомерното отнемане на доходи, е ощетило всяко семейство с по 450 лева и е отнесло огромен финансов ресурс от бизнеса. "Правителството се споразумя зад гърба на парламента, извън закона, за огромен бюджетен излишък и с това блокира икономическия растеж и направи българския парламентаризъм жалък", заяви Веселин Методиев.

"Правителството с мандата на ДПС стана източник и закрилник на корупцията, сделката между Станишев, Сакскобургготски и Доган, покровителствана от Първанов, е моделът 8-5-3", каза заместник-председателят на ДСБ. По думите му подземният свят си е възвърнал самочувствието от времето на Беров и Виденов, а симулирането на активни действия "на ръба на закона" е довело до репресии и дори до убийства на невинни граждани.

От ДСБ смятат, че крайният ефект от социалната политика на правителството е реално обедняване и отказ от социално подпомагане на огромна част от нуждаещите се в период, когато държавата има средствата да помогне.

 



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.