Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
05-09-2006

КАНДИДАДЪТ ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ Ю. НИКОЛОВА УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ В ПОЛША С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

Умората от разширяването на ЕС и преходът от страна-кандидат към статут на пълноправен член на Съюза - на тази тема ще говори в Полша директорът на Европейския институт (ЕИ) Юлиана Николова, кандидат за вицепрезидент на десните партии.

Подгласничката на Неделчо Беронов г-жа Николова е поканена за участие в 16-я Икономически форум в полския град Криница, който ще се проведе тази седмица. 

100 дебата по 10 ключови теми в 60 кръгли маси предвижда тазгодишната програма на авторитетната международна конференция, в която участие ще вземат най-малко трима еврокомисари и близо петнадесет висши представители на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз.

Целта на Икономическия форум в Криница, на който е поканена за участие г-жа Николова, е да стимулира сътрудничеството между страните-членки на ЕС и техните съседи. Мотото на тазгодишното издание на проявата е - "Европейските предизвикателства: въпросът за европейската идентичност".

Юлиана Николова ще се спре върху политическата воля в България за осъществяване на реформите, а така също и върху европейските перспективи пред страните от Югоизточна Европа.

Сред участниците в авторитетния форум са: премиерът на Литва Гедиминас Киркилас, вицепремиерите на Румъния Богдан Паску и наКипър Сердар Денкташ, бившите премиери на Полша Марек Белка - и висш функционер в ООН - и на Словакия Микулаш Дзуринда, както и министри и депутати от Полша, Финландия, Хърватия, Украйна, Литва, Русия, Молдова и др.

В курортния град Криница среща си дават също така държавни секретари от Словакия, евродепутати и наблюдатели, представители на НПО, на академичните среди, на медиите.

Юлиана Николова посочи, че международните партньори на Европейския институт с интерес следят хода на българската евроинтеграция. Очаква се в Полша да бъде неформално обсъдена готовността на страната за членство, както и съдържанието на есенния мониторингов доклад на ЕК.

Организатор на събитието е Фондация "Институт за източни изследвания" -  създадена през 1992 г. и изпълняваща проекти за сближаване в политиката, икономиката, културния и научния обмен между държавите в региона на Централна и Югоизточна Европа.

Припомняме, че българският Европейски институт, на който Юлиана Николова е директор, също работи интензивно по проекти в сходни области.

Икономическият форум в Криница се превърна в символ на стремежа на Полша да бъде припозната като значим регионален фактор в разширения Европейски съюз.
Именно в Криница се осъществиха едни от първите работни контакти между полската администрация и представителите на европейските институции преди присъединяването на страната към ЕС. Икономическият форум в Криница е и едно от малкото места, на които управляващи и опозиционни лидери от Украйна и Беларус са сядали на една маса и са водили преговори.

По темата



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.