Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
05-10-2006

КУНЕВА ЯДОСАНА НА ПРАВИТЕЛСТВЕН ПРЕС ЦЕНТЪР

В рубриката "мнение" на интернет-сайта eunews.bg се появи публикация, засягаща името ми по манипулативен начин. Това се казва в позиция на министъра на европейските въпроси Меглена Кунева, разпространена от БТА, по повод коментарна статия на Георги Готев, ръководител на Прес центъра "България в ЕС".

Според Кунева части от публикацията са обвързани с прредизборната кампания и съдържат напълно неверни внушения, представени като цитати.

"Не отговаря на истината твърдението, че в телевизионно интервю по бТВ съм заявила, че неиздигането на кандидат-президент от страна на моята политическа сила НДСВ е "за да се позволи на симпатизантите на НДСВ да гласуват за център-дясно". Не съм казвала това! В последното ми интервю по бТВ от 3 октомври въпросът за кандидат-президентската кампания не е поставян.", заявява министър Кунева.

"Споменатата флагрантна лъжа се използва за последващо манипулативно внушение как се създават проблеми по темата "президентски избори" в рамките на управляващата коалиция.", продължава писмото й.

"Бих искала да заявя възмущението си от тенденциозния опит да се създаде интрига с лъжа. Категорична съм, че лъжи не би следвало да се появяват на сайт, чиито информации за европейската интеграция на България се разпространяват сред български и чужди медии, особено под това заглавие, което има публикацията - "Първият български комисар трябва да бъде от първата политическа сила", заявява Кунева.

Портал ЕВРОПА припомня, че в споменатата статия на Георги Готев се посочва, че първият български комисар трябва да е от средите на БСП, или да е свързан с партията. Готев припомня и изказването на министъра на външните работи Ивайло Калфин, че вероятно Меглена Кунева не е най-добрата кандидатура за поста на еврокомисар.

Прес центъра "България в ЕС" започна работа на 11 август с целта да представя на българските и западните медии положителни публикации за напредъка на България по пътя към ЕС. Той е част от работна група сформирана през юли към министъра на външните работи. Ръководител на службата е заместник-главният редактор на вестник "Стандарт" Георги Готев.

 



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.