Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
01-12-2006

ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПОВЕЧЕ ПРОЗРАЧНОСТ, А АДМИНИСТРАЦИЯТА - ОТ ПОЧТЕНОСТ, СМЯТАТ ЧУЖДЕСТРАННИ ЕКСПЕРТИ ПО PR

Сред предизвикателствата на прехода в страни като България е постигането на отвореност и прозрачност в процедурите за провеждане на обществените поръчки.

Това каза в коментар за Портал ЕВРОПА членът на УС на авторитетния Център за европейска политика (ЕРС) Джон Палмър. "България има големи проблеми в това, и ще продължи да има проблеми, при това България не е единствената такава страна", допълни той.

Палмър е в България за участие в днешна конференция, организирана от IPRA-България, на тема „PR в Европейския съюз - предизвикателства и възможности". Форумът се провежда днес в Хотел "Хилтън".

Освен Джон Палмър, за лектори в конференцията са поканени и други водещи специалисти в сферата на PR в Европа и по света, като Чарлз ван дер Стратен и Ричард Лининг.

Ричард Лининг коментира пред Портал ЕВРОПА, че висшите функционери в администрацията трябва да започнат да съблюдават стриктни правила и да са почтени, за да бъдат пресечени опитите на външни лица да ги корумпират. Това е единственият начин; "Никога няма да можеш да контролираш лобистите, които са нещо външно за системата на управление, докато тези отвътре - политиците и държавните служители, не започнат да действат по възможно най-стриктните правила", обясни Лининг, член на борда на Международната PR-асоциация (IPRA).

На форума в София г-н Лининг изнесе лекция на тема, "Как да накараме Европейския съюз да чуе гласа ни! Шепнейки или викайки?" От своя страна г-н Палмър говори на тема „Комуникациите в Европа - нови предизвикателства и възможности".

"С предстоящото присъединяване на България към Европейския съюз през януари 2007г., напълно осъзнаваме все по-нарастващата нужда от професионализъм в сферата на PR. Участието в този семинар е изключителна възможност за среща с едни от най-изтъкнатите специалисти в областта на PR и усъвършенстване на професионалните познания пред прага на присъединяването ни към Европейския съюз" - се казва в прес-съобщение на организаторите от IPRA-България.

Какво още казаха Джон Палмър и Ричард Лининг - вижте в рубриката "Интервюта" на Портал ЕВРОПА.

По темата



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.