Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
14-03-2007

ЕВРОКОМИСАРЯТ ПО РЕГИОНАЛНАТА ПОЛИТИКА ПРЕДСТАВИ ПРОГРАМАТА СИ ЗА 2007 Г.

"Да го направим!" ("Making it happen!") е надсловът на годишната програма на Данута Хубнер, става ясно от нейно обръщение, поместено на уебсайта на комисаря по регионалната политика.

Данута Хубнер отбелязва, че наред с изпълнението на програмите за периода 2000-2006 г., настоящата 2007 година ще бъде маркирана от "здрава работа" във връзка с кохезионната политика 2007-2013 година. Това включва финализирането на всички 27 Национални стратегически референтни рамки (НСРР), както и одобряването на общо 328 Оперативни програми (ОП) по Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд, както и 122 по Европейския социален фонд. Това са обемни документи на всички страни-членки на ЕС, включително новоприетите.

Припомняме, че неотдавна еврокомисар Хубнер похвали Румъния, че е успяла още през януари да представи на ЕК в пакет своите стратегически документи, чрез които да усвоява средствата по Структурните фондове за седемгодишния период. България изпрати оперативните си програми в Брюксел на 5 и 6 март. 

Вследствие на тези решения - пише комисар Данута Хубнер - много от близо 900-е ключови проекти, които се очакват за периода 2007-2013 г., също вероятно ще бъдат одобрени. Сред най-важните събития в тази пълна с ангажименти настояща година са включени представянето на четвъртия доклад за икономическото и социално сближаване, четвъртият кохезионен форум, конференциите по инициативата Региони за икономическа промяна, Отворените дни, конференция за комуникирането на кохезионната политика и други инициативи.

Портал ЕВРОПА ви предлага ТУК пълния текст на Данута Хубнер на английски език. От него ще научите защо тя е избрала "Да го направим!" за мото на своята работа през настоящата година.

В своя текст Данута Хубнер припомня добрия пример на Малта, която първа има своята одобрена НСРР: още през декември 2006 г.

Тя съобщава, че възнамерява на министерска европейска среща през месец май тази година в Лайпциг да представи анализ на териториалните и градски измерения на референтните рамки и оперативните програми на страните-членки. "Това е потвърждение за приоритета, който поставям на развитието на градските измерения на програмите за регионално развитие", пише Данута Хубнер. Портал ЕВРОПА припомня, че според експерти до месец май българските стратегически документи едва ли ще бъдат одобрени от Европейската комисия.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.