Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
03-04-2007

ДАНУТА ХЮБНЕР: КОХЕЗИОННАТА ПОЛИТИКА ЗА 2007 -2013 НАБИРА СКОРОСТ ЗА ОСИГУРЯВАНЕТО НА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И РАБОТНИ МЕСТА

Комисарят по регионалната политика Данута Хюбнер обяви вчера, че подготовката на новите регионални политики върви с пълна сила. Целта на ЕК е да осигури по-голям растеж и качествена заетост в европейските региони, съобщи Рапид. В момента се договарят програми на стойност 90% от общия бюджет за кохезионна политика. Комисарят по заетостта и социалната политика Владимир Шпидла също поздрави страните-членки за това, че са представили стратегическите си планове и приоритети навреме и поиска от тях да поддържат темпото при представянето на оставащите оперативни програми.

По време на пресконференция в Брюксел под надслов „Да го осъществим, провеждане на кохезионната политика 2007 - 2013", комисар Хюбнер заяви:

„Намираме се в повратен момент за кохезионната политика за 2007 - 2013, това е и повратен момент в стремежа за модернизиране на регионите ни, за модернизиране на съюза ни. Днес моите служители и служителите на комисар Шпидла договарят програми на стойност 311.5 млрд. евро с намерението инвестициите да започнат възможно най-скоро".
Комисар Шпидла добави: „За мен е ясно, че страните - членки напълно подкрепят стратегическия подход, съгласуван с Комисията. Използването на средствата през следващите години означава, че ще успеем да доставим на място целите за растеж и заетост".

От Рапид посочват, че всички Национални стратегически референтни рамки са получени от ЕК преди крайния срок 5 март и в момента се проверяват от комисията.

Две от НСРР - изпратени от Малта и Гърция, са финализирани и ЕК е приела решение по списъка с оперативни програми на тези страни. През следващите дни се очакват решения на Европейската Сомисия по референтните рамки на Австрия, Дания и Германия. ЕК очаква процеса на одобряване да приключи до края на юли.

До сега ЕК е получила 311 от 441 оперативни програми на страните-членки.

Комисар Хюбнер обяви въвеждането на „табло за програмите" в раздела за регионална политика на сайта на ЕК. Там ще представян прогреса при финализирането на националните референтни рамки и приемането на оперативните програми.

По темата



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.