Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
21-05-2007

ПЬОТЕРИНГ ПОЗДРАВИ НОВОИЗБРАНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ

След първите европейски избори в България, председателят на ЕП Ханс-Герт Пьотеринг заяви: "Това е важен ден за България. На 1 януари страната стана член на Европейския парламент. Днес българите избраха за пръв път свои представители в ЕП. Така след падането на комунизма България отново е интегрирана в европейското семейство.

18-те български депутати ще бъдат гласа на българските граждани и ще представят техните интереси в ЕП. Като председател на парламента, аз горещо приветствам новите колеги и им желая успех в идващите две години от мандата.

Това е и добра възможност да благодаря на всички членове на българския парламент, които от септември 2005г. бяха наблюдатели в ЕП и от 1 януари тази година, пълни членове. Благодаря им за усилената работа и за отдадеността им на европейската интеграция.

Надявам се, че новите членове на парламента скоро ще се интегрират в работата и ще могат да допринесат със своя опит и знание за добруването на техните избиратели и европейския проект. Чувствам се сигурен, че техния принос ще помогне за подобряването на избирателната активност в следващи избори".

Лидерът на групата на ултрадесните в Европейския парламент "Идентичност - Традиция - Сувенитет" Бруно Голниш заяви, че резултатът от изборите за евродепутати в България са "успех за българските патриоти и за националното движение "Атака", съобщава Mediapool.

Както изглежда, европейските избори са успех за националното движение "Атака", което досега беше представяно само от един депутат - Димитър Стоянов, уточни Голниш.

Димитър Стоянов няма да дойде сам в Европейския парламент. С присъствието на няколко български депутати, както предвидихме и обявихме при създаването на нашата група, тя ще се разшири", отбелязва Брюно Голниш.

Според него представянето на "Атака" на изборите показва, че има българи, които не могат да бъдат заблудени в обстановката. Те искат да запазят независимостта, която сами са извоювали след столетия на турска окупация и десетилетия на комунистическа диктатура, се казва в специална декларация на ИТС.

Сравнително ниската избирателна активност не е изненада и показва, че най-трудната работа идва след присъединяването, коментира лидерът на Групата на либералите и демократите АЛДЕ в Европейския парламент Греъм Уотсън.

Според него новите български депутати ще имат тежката задача да направят Европейския парламент по-позната институция и да обяснят нейното значение в родината си.

Жозеф Дол, председател на групата на ЕНП-ЕД в Европейския Парламент поздрави българския народ по повод първото му гласуване в европейски избори след обявяването на резултатите, съобщава Netinfo.

"Европейският Парламент е единствената институция на Европейския Съюз, чиито членове се избират директно от гражданите. Именно този факт му дава специални отговорности." Групата на Европейската Народна Партия и Европейски Демократи продължава да бъде най-значимата и влиятелна група след тези избори, с общо 278 депутати, включително и новоизбраните европейски депутати от България: 5 от Граждани за Европейско Развитие на България (ГЕРБ).

" Радвам се да приветствам с добре дошли тези нови колеги, с които съм убеден, че ще работим успешно. Опитът ни с наблюдателите, а след това и с европейските депутати от България дори преди тези първи директни европейски избори ни даде възможност да постигнем едно ефикасно партньорство, на базата на нашите общи ценности", подчерта Жозеф Дол.

"Групата на ЕНП-ЕД и цялото нейно политическо семейство беше двигателя на процеса на разширяване. Ние винаги сме работили за да може България да заеме подобаващото й място в Европейския Съюз. Със своя вот българският народ реши да засили допълнително нашата група и да я потвърди още веднъж като единствената политическа сила, обединяваща европейски депутати от всички страни членки на Съюза. Ние ще направим всичко по силите ни за да заслужим неговото доверие", каза в заключение председателят на групата на ЕНП-ЕД, цитиран от Netinfo.

 

 

По темата



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.