Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
25-05-2007

ООН ОТМЕНИ ЕВРОПЕЙСКА ТЕЛЕКОМ-КОНФЕРЕНЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

ITU ще прави форум в Африка догодина; проявата в София се отменя заради българско изоставане.

Асошиейтед прес, цитирана в "Интернешънъл хералд трибюн" и в електронното издание TMC Net, съобщава, че водещата агенция към ООН по информационни и комуникационни технологии ITU е обявила днес, че отменя мащабна европейска конференция, която е трябвало да се проведе в българската столица София. Причината е, че компаниите и партньорите на ITU в нашата страна изостават с подготовката.

Авторът от АП Брадли Клапър допълва, че "Telecom Europe 2007" е било планирано да се проведе през декември с участието на 100 компании от бранша и 5 000 участници, които да покажат новите си продукти и технологии от бъдещето, свързани с мобилните телефони, сателитните комуникации, широколентовите мрежи и услуги... Сред очакваните теми на отменения софийски форум трябваше да са също цифровото ТВ и радиоразпръскване, IP телефонията и новите безжични технологии.

В статията е цитиран Хамадун Туре, генерален секретар на Международния телекомуникационен съюз (ITU): "Естествено решението за отменяне на събитието е разочароващо. Намираме обаче, че сме взели най-доброто решение за всички акционери в събитието предвид ограниченията във времето, в които се оказа, че работим", е казал Туре.

ITU е съобщило за отмяната на софийската конференция днес в централата си в Женева, след заседание на борда на директорите на ITU Telecom и среща на водещи телекомуникационни компании и фирми от сферата на информационните технологии.

Говорителят на ITU Фернандо Лаграна е обяснил, цитиран от Асошиейтед прес, че недостигът от време затруднява компаниите, които са се надявали да участват в проваления софийски форум. Трудностите обаче не са в резултат на лошо планиране от страна на агенцията на ООН, подчертава Лаграна.

Той заявява: "Повечето затруднения дойдоха от българските компании и от българските представителства на международните компании, които трябваше да се заемат с организацията на събитието. Има също проблеми с нашите българки партньори."

ITU е най-старата международна организация, в нея членуват около 190 държави и над 620 браншови членове.

голям размер
На сайта на ITU пък генералният секретар на агенцията Хамадун Туре е цитиран да казва - "Използвам повода да кажа, че искрено оценявам инициативата на българските власти да домакинстват Telecom Europe 2007 и очаквам с нетърпение нови възможности да сътрудничим с тях в бъдеще."

Очакваше се този форум да се превърне във водещото събитие за ИКТ индустрията в региона. България е била избрана с конкурс за домакин на Европейското изложение и форум по телекомуникации заради "много добрата поддръжка от страна на правителството и индустрията на национално ниво", се казваше в предишно прессъобщението на ITU от миналата година. София е била предпочетена пред Букурещ и Женева.

Изложението Telecom Europe е под егидата на ITU, а ITU организира също така на всеки три години Telecom World. Женева ще е домакин на следващото издание на Telecom World през 2009 година, след като бе предпочетена пред Бирмингам, Дубай и Париж.

Догодина ITU ще проведе регионални събития в Африка и Азия, като градът-домакин ще бъде обявен още другата седмица, увери говорителят Лаграна.

Справка на Портал ЕВРОПА на сайта на ITU сочи, че в авторитетната организация от България членуват: Държавната агенция по информационни и комуникационни технологии, Комисията за регулиране на съобщенията и БТК.

На 29 септември 2006 г. авторитетното списание Computerworld писа: "От ДАИТС очакват за форума да пристигнат между 4000 и 6000 чуждестранни представители, сред които 150 министри и зам.-министри, отговарящи за информационните технологии и съобщенията, над 400 акредитирани чуждестранни журналисти, официални представители и ИКТ експерти, представители на повече от 250 големи международни компании в сектора. Изложбената площ ще надхвърля 15 000 кв.м. От държавната агенция са подали заявка за кандидатурата на България за домакин в края на 2005 г."



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.