Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
08-06-2007

НОВА ПОРЪЧКА ЗА Е-ПРАВИТЕЛСТВО ЗА МИЛИОН И ТРИСТА ХИЛЯДИ ЛВ.

„Доставка, изграждане и въвеждане в експлоатация на централизирана система за управление и наблюдение на ИТ ресурсите на ИСЕП и свързаните с него обекти.„

Това е предметът на обявената от Министерството на държавната администрация обществена (МДААР) обществена поръчка - става ясно от поместено днес в Официалния вестник на ЕС обявление. Поръчката, която е за шест месечен период, излезе тази седмица и в българския Регистър на обществените поръчки. 

ИСЕП означава Интегрирана система на електронното правителство. Възложителят в лицето на ведомството на Николай Василев отбелязва, че прогнозните разноски възлизат на 665 000.00 EUR без ДДС, т.е. 1 300 000 лева.

Срокът за подаване на оферти е 27 юни. Ден по-късно офертите се отварят. Офертите трябва да се изготвят на български език, става ясно още от обявлението.

До 14 милиона лева от държавния бюджет ще бъдат предоставени за развитие на електронното правителство, което е вторият приоритет на МДААР за тази година - каза през февруари 2007 г. ресорният министър Николай Василев.

Портал ЕВРОПА припомня, че на 21 септември 2006 г. МДААР подписа договорите с компаниите-изпълнители по обществените поръчки за изграждане на електронното правителство. МДААР подписа договор с "Хюлет-Пакард България" ЕООД в консорциум с българските фирми "Норма" АД, "Сиенсис"АД и "Скрипто" за изграждане и експлоатация на „Интеграционна система на електронното правителство", за доставяне на необходимите лицензи за ползването и за обучение на персонала за нейната експлоатация . Другият кандидат за поръчката беше "Сименс Бизнес Сървисиз" ЕООД. Общата стойност по договора е 5 054 170 лв. без ДДС, а скорът за окончателното изпълнение на договора беше 11 месеца. По обществената поръчка за изграждане и експлоатация на „Пилотна интеграционна система на електронна област" (ПИСЕО) МДААР подписа договор с консорциум "ЦАПК-СИЕЛА", включващ дружествата: Център за автоматизация на проектирането и конструирането (ЦАПК) "Прогрес" ООД, "Сиела софт енд паблишинг" АД и "Георгиев, Тодоров и Ко" АД. Срокът за окончателното изпълнение на договора е до 8 месеца от подписването му. По обществена поръчка за "Доставка на удостоверения за универсален електронен подпис" за нуждите на държавната администрация" договор е сключен с "Инфонотари" ЕАД. С ЦАПК "Прогрес" ООД пък бе подписан договор за "Инсталиране на софтуерна система за документооборот на общините".

В края на юли миналата година БАИТ обвини МДААР, че обществената поръчка за е-правителство е направена така, че да бъде спечелена от определена фирма. Министър Василев тогава възрази на протестите на организацията. През септември 2006 г. компанията "Сименс Бизнес Сървисис" ЕООД изрази категорично несъгласие с оценката на експертите от Министерството на държавната администрация в търга за "Интеграционна система за електронно правителство", след като на 29 август бяха отворени офертите за ИСЕП и ИСЕО. На търга за електронно правителство участваха двама кандидати- "Хюлет Пакард" и "Сименс". Ден по-късно БАИТ заяви, че поръчките за "е-правителство"(ИСЕП) и "е-област"(ИСЕО), са подготвени по един и същ начин и целят неправомерно усвояване на средства.

HP напусна БАИТ.

Отделно през ноември миналата година Министерството на държавната администрация прекрати обществената поръчка, с която търсеше кандидат да прави комуникационната кампания на електронното правителство. Три мощни рекламни агенции бяха подали оферти за този търг - "Крес", "Пи Ар енд медиа" и "Маг адвъртайзинг". Портал ЕВРОПА алармира още през лятото на миналата година, че има риск от нередности в този конкурс, тъй като открихме  почти стопроцентова прилика между заданието на обществената поръчка на МДААР с това на друг конкурс - от 2005 година: с него Министерството на образованието поръчва PR на въвеждането на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в училищата.

Вижте по-долу пълен списък на публикациите по темата на Портал ЕВРОПА:

ПРЕКРАТЕНА Е ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА PR НА ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ПОРТАЛ ЕВРОПА ПЪРВИ СЪОБЩИ ЗА НЕРЕДНОСТИТЕ [29-11-2006]
"СИМЕНС" НЕСЪГЛАСНИ С ОЦЕНКАТА НА МДААР ЗА ОФЕРТАТА ЗА ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО [04-09-2006]
БАИТ КРИТИКУВА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ НА МДААР [30-08-2006]
ОТВОРИХА ОФЕРТИТЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ НА МДААР [29-08-2006]
ТРЕТИ СКАНДАЛ С ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА НА МДААР [28-08-2006]
НОВ СКАНДАЛ С ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА В МДААР [24-08-2006]
ВАСИЛЕВ ПОСТАВИ ОТЛИЧНА ОЦЕНКА НА МДААР [18-08-2006]
ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО ПРОДЪЛЖАВА БЕЗ ИЗМЕНЕНИЯ [16-08-2006]
ПОРЪЧКАТА ЗА ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАВИСИ ОТ МИНИСТЪР ВАСИЛЕВ [16-08-2006]
ТРИ ФИРМИ СА КАНДИДАТСТВАЛИ ЗА КОМУНИКАЦИОННА КАМПАНИЯ НА Е-ПРАВИТЕЛСТВОТО [31-07-2006]
МИНИСТЪР ВАСИЛЕВ ВКЛЮЧВА РАЗЛИЧНИ ЕКСПЕРТИ В ПРОВЕРКИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ [26-07-2006]

И още по темата:

 Е-ПРАВИТЕЛСТВО И Е-ОБРАЗОВАНИЕ: ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ [31-07-2006]

 МИНИСТЪРЪТ: "АРГУМЕНТИТЕ НА БАИТ СА ИЗМИСЛЕНИ С ЦЕЛ ДА НЕ СЕ ИЗГРАДИ ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО" [26-07-2006]

 

 ПИСМОТО НА БАИТ ДО ПРЕМИЕРА ЗА E-GOVERNMENT: "ТЪРГОВЕТЕ ЗАТЪВАТ В БЛАТОТО НА КОРУПЦИЯТА" [26-07-2006]

ЧРЕЗ УНИФИЦИРАНЕ И ИНТЕГРИРАНЕ - КЪМ ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО! "С ЛИЦЕ КЪМ ХОРАТА..." [25-07-2006]



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.