Europe.bg
  Начало - Предстоящо
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Предстоящо

  • A+
  • A-
07-07-2008

„Говори с Европа” във Варна – 12 юли

От 9.30 часа в събота, 12 юли, в Зала „Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център във Варна ще се проведе информационно-обучителна среща „Говори с Европа".

Екип на Портал ЕВРОПА и на Центъра за модернизиране на политики кани всички, които желаят да се запознаят по разбираем начин с основните процедури, по които Европейският съюз взима своите решения, да участват във форума. Ще ви разкажем и за начина, по който България участва в този процес. След това ще проведем практическа игра - участниците ще влязат в ролята на тези, които взимат решенията, ще дебатират, ще се консултират и ще изготвят становище... В събитието ще участват представители на Министерския съвет, Държавната агенция за закрила на детето, Детския съвет към ДАЗД, журналисти, студенти и ученици.

Същия ден от 12.30 часа ви каним и на среща-разговор с члена на ЕП Душана Здравкова (ЕНП-ЕД) в Информационния център на евродепутатите от ГЕРБ на ул. „Македония" 82-84, където г-жа Здравкова ще сподели професионален опит по темата. Събитията от инициативата „Говори с Европа" във Варна се провеждат със съдействието на г-жа Здравкова, която е и зам.-председател на Комисията по конституционни въпроси на ЕП.


Междувременно в интернет е активна и специалната платформа за дистанционно обучение http://elearning.europe.bg/. Чрез нея всички желаещи могат да научат в подробности „стъпка по стъпка" за механизмите, по които се взимат важните решения на ниво Европейски съюз. За да влезете "в клас" и да се възползвате от богатата библиотека на системата, е необходима регистрация в системата.

Elearning.europe.bg формално се нарича „платформа за дистанционно обучение". Но реално това е инструментът, чрез който скъсяваме дистанцията помежду си, научаваме се да разбираме Европейския съюз днес и си съставяме собствено мнение за неговото „утре" - пише в увода на сайта. 

Повече за http://elearning.europe.bg/ и за предстоящите варненски прояви вижте ТУК, в рубриката „Събития" на Портал ЕВРОПА. 


„Говори с Европа” e инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия, която се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА и е съфинансирана чрез Представителството на ЕК в България.

В петък, 11 юли, от 15.00 ч. в Зала „Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център във Варна ще се проведе публичен дебат за демографските тенденции в Европа и европейските практики за стимулиране на раждаемостта. Сред участниците ще бъдат членът на Европейския парламент Биляна Раева (АЛДЕ), представители на МТСП, списание „9 месеца", Портал ЕВРОПА и Европейския институт.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Национални стратегии
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Български инициативи
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Земеделие
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.