Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-
02-04-2012

Национален конкурс за eсе върху реформата на Общата селскостопанска политика

До 31 май се удължава срокът за участие в конкурса

Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с Портал Европа (europe.bg) обявява национален конкурс за eсе по темата "Реформи в Общата селскостопанска политика на ЕС". Конкурсът е насочен към участници в две възрастови категории: ученици в професионални гимназии по селско стопанство, икономика или туризъм (11-12 клас), навършили 16 години, и студенти, обучаващи се в свързани с тематиката специалности в български колежи и университети.                                                                                                           

Тема за есе за ученици: "Европейското земеделие - нови възможности по време на криза?"

Теми за есе за студенти: "Как България може най-добре да се възползва от реформата на ОСП?", или

"Моят проект за земеделие в България - личен избор, европейски резултат".

Eсетата трябва да са на български език, с обем до 5400 знака (с включени интервали), с приложена библиография, ако е използвана такава.

Срок на подаване на есета: от 2 април до 9 май 2012 г. включително.

До 31 май се удължава срокът за участие в конкурса

Есетата изпращайте по електронна поща на адрес epsofia@europarl.europa.eu, със заглавие "Национален конкурс за есе ОСП".

Жури с председател Мария Неделчева (ЕНП, ГЕРБ), член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП, ще избере победителите.

Наградата за победителите в двете категории е посещение на Европейския парламент в Страсбург или Брюксел и среща с евродепутати, работещи по тези проблеми.

Целта на конкурса е да даде възможност на младите хора да споделят своята визия за развитието на земеделието и на селските райони в България и в ЕС, какви са техните очаквания от бъдещите реформи, как биха искали да се реализират в този сектор, както и да представят оригинални идеи за преодоляване на настоящата криза в земеделието.

Регламент за участие в конкурса

В конкурса могат да участват младежи на възраст между 16 и 18 години, които се обучават в професионални гимназии по селско стопанство, икономика или туризъм, както и студенти, които учат в свързани с тематиката специалности в български колежи и университети. В случай, че младежи под 18 години са сред победителите в конкурса, се изисква нотариално заверено писмено съгласие за пътуване в чужбина от родителите (съответно от настойниците или попечителите) - по чл. 76, т. 9 от Закона за българските лични документи (ЗБЛД).

Eсетата трябва да са на български език, с обем до 5400 знака (с включени интервали), с приложена библиография, ако е използвана такава.

Всеки участник в конкурса трябва да посочи следните данни за себе си: три имена, възраст и местоживеене (само името на населеното място, не е нужен точен адрес); клас/курс и име на учебното заведение; адрес на електронна поща, на който да бъде известен, ако бъде избран за победител. По желание може да се посочи и телефон за обратна връзка. Предоставените лични данни ще служат само за целите на конкурса, ще се съхраняват съгласно българското законодателство и няма да бъдат предоставяни на трети страни.

Кандидатствайки за наградата, участниците в конкурса декларират, че са автори на есето, което изпращат. Те предоставят на Информационното бюро на Европейския парламент в България правото да публикува техните творби на неговата страница в интернет и да ги използва за популяризиране на конкурса, както и в бюлетини и други информационни материали. Кандидатствайки, участниците декларират, че са се запознали с горните правила и ги приемат.

Творбите ще бъдат оценявани от жури, съставено от членове на ЕП, на Министерство на земеделието и храните, журналисти и експерти в областта.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.