Europe.bg
  Начало - Пътна безопасност - Новини / Пътна безопасност
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Пътна безопасност / Новини / Пътна безопасност

  • A+
  • A-
09-07-2008

Ари Ватанен слага началото на кампания "Разумни на пътя!" у нас

Поставя се началото на национална кампания за разумно и безопасно шофиране в съзвучие с целите и идеите на Европейската харта за пътна безопасност – спасяването на 25 000 живота. Кампанията „Разумни на пътя!” е под патронажа на българския евродепутат Душана Здравкова (ЕНП-ЕД – ГЕРБ) и нейния колега Ари Ватанен – легендарен автомобилен състезател и днес член на ЕП, който предстои да пристигне на посещение у нас.

Това съобщиха за Портал ЕВРОПА от екипа на г-жа Здравкова.

Кампанията ще стартира в петък, 11. 07. 2008 г. в Боровец по време на посещението на Ари Ватанен у нас. Пресконференцията е планирана за 16 часа. Очаква се сдружение "ГЕРБ" да подпише Европейската харта за пътна безопасност. След това от 17 часа ще има концерт на група "Сигнал" под надслов - "Сигнал за безопасността по пътищата".

Нарастващият брой на ранените и загинали младежи по пътищата на страната е изключително тревожен проблем, смята тя и пояснява, че „Разумни на пътя!” се обръща към младите хора в България, които интензивно управляват МПС. Целта на инициативата е да се създадат навици в младото поколение, които да ги предпазят от инциденти и да ги накарат да бъдат отговорни спрямо заобикалящите ги участници в движението, така че да намалее броят на инцидентите по българските пътища, на жертвите, ранените и инвалидите в следствие на пътнотранспортните произшествия. В рамките на кампанията се планират концерти на известни музиканти в различни градове на България, съпътствани от срещи с млади хора от страната, на които те ще могат да се запознаят с опита на българския автомобилен състезател Тодор Славов, придобит в многобройните състезания, в които е участвал. Той ще ги запознае и със специфичните особености в устройството на автомобила и как да реагират в критични ситуации.

По време на визитата си у нас Ари Ватанен ще се срещне с председателя на Българска федерация по автомобилен спорт Георги Янакиев и ще присъства на официалното откриване на Рали „България”.

ТУК можете да си припомните интервюто, което Портал ЕВРОПА направи с Ари Ватанен.

На следващия ден - събота 12 юли, г-жа Здравкова ще отпътува за Варна, където ще участва в дискусионно-обучителната среща "Говори с Европа", посветена на механизмите на взимане на решения в ЕС, участието на България в този процес, както и възможностите за гражданско участие в тези процедури.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Български инициативи
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.