Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
08-09-2008

"Говори с Европа" откри сезона във Френския институт

Церемонията по награждаването на “България – европейска страна” - в текст и снимки.  

Церемонията по награждаването на победителите от фотоконкурса "България - европейска страна" се състоя на 5 септември 2008 г. от 18.00 часа във Френския институт в София. Събитието откри сезона във Френския институт - влиятелната културна институция на Република Франция, която понастоящем е ротационен председател на Европейския съюз.

 


Френският институт бе домакин на едноименната фотоизложба от 22 снимки, която привлече много посетители между 1 и 5 септември 2008 г. Изложбата, както и фотоконкурсът, бяха организирани съвместно от Центъра за модернизиране на политики, Портал ЕВРОПА, члена на Европейския парламент г-н Николай Младенов (ЕНП-ЕД - ГЕРБ), Френското посолство и с медийното партньорство на Actualno.com и БНР. 

 


Фотоконкурсът "България - европейска страна" е част от информационно-комуникационната инициатива "Говори с Европа", организирана от Портал ЕВРОПА и ЦМП с финансовата подкрепа на Европейската комисия по т.нар. План Д за демокрация, диалог и дебат. В конкурса участваха близо 1000 фотографии на автори - професионалисти и любители от цялата страна, които можете да разгледате на специализирания сайт photo.europe.bg.

 


Лора Василева от София, Боян Иванов от Видин, Бедрос Азинян от Казанлък и Бистра Додова от София са носителите на първите три награди. Бедрос Азинян и Бистра Додова си поделиха третата награда.


Четиримата получиха предметни награди дни преди да заминат на посещение в ЕП по покана на българския евродепутат Николай Младенов /ЕНП-ЕД-ГЕРБ/. Те ще имат възможност да покажат творбите си и в Европейския парламент. Николай Младенов ги призова да видят "столицата на Европа"- Брюксел през обектива си.

Към наградените се присъедини и носителят на едно от поощренията - Валентин Христов от София, който получи своята награда от Фани Суле, представител на Френския институт в журито на конкурса. Лора Василева получи първата награда за снимката си „Поклон”, Боян Иванов получи втората награда за снимката си „Танци на Дунава”, а Бедрос Азинян си подели третото отличие за снимката си „Пролет в Стара планина” с младата Бистра Додова (снимка "Природата сещу Градът").


Церемонията по награждаването почетоха с присъствието си евродепутатът Николай Младенов, Зинаида Велева - ръководител на Представителството на Европейската комисия у нас, Лора Трайкова - представител на медийния партньор Аctualno.com, Юлиана Николова - директор на Европейския институт, както разбира се и новият директор на Френския културен институт - г-жа Бенедикт Контамен.

В словото си г-жа Златанова представи мисията и значението на План Д на Европейската комисия пред присъстващите на церемонията. От своя страна г-жа Контамен изрази готовността на Френския институт за реализиране и на следващи подобни инициативи, насърчаващи талантливите българи. Главният редактор на Портал ЕВРОПА Огнян Бояджиев посочи, че формално проектът "Говори с Европа" приключва, но реално „говоренето с Европа” продължава, което е и кредо на редакционната политика на Портал ЕВРОПА.  


Много любители на фотографията, телевизионни екипи, представители на интернет и електронните медии и пресата също уважиха церемонията. Наградените фотографи, както и останалите автори, чиито творди участваха в изложбата, преминали през последната селекция на журито на конкурса, бяха и първите, които заедно с гостите на тържеството, получиха копие от специално изработения сборник с фотографии и есете, наградени в проведените през последните месеци тематични конкурси в рамките на "Говори с Европа".

Читателите на Портал ЕВРОПА също имат възможност да видят сборника ТУК - във формат pdf (4.18 Mb).   
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.