Europe.bg
  Начало - cbc - Финансирани проекти
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

cbc / Финансирани проекти

  • A+
  • A-

Проект "Разширяване на професионалния и културен обмен между учениците от двете страни на река Дунав" BG2005/017-455.01.03.01.13

Бенефициент: Професионална гимназия по облекло и хранене - Видин

Общи цели:

  • Разширяване и развитие на стабилно и постоянно трансгранично сътрудничество за общи контакти и срещи, както и за обмен на полезен опит в областта на професионалното обучение и културния обмен между трите професионални училища – едно българско във Видин и две румънски в Крайова, област Долж. Разширяване на опита от предишния проект, осъществен заедно с едно от румънските училища – партньор 1
  • Устойчиво въздействие на проекта за увеличаване на общите познания и информираност, нуждата от допълнителни познания и умения за целевата група от ученици и учители
  • Увеличаване на възможностите на целевите групи за европейска интеграция чрез подобряване на професионалното практическо обучение, подобряване нивото им на владеене на английски език, уменията им за работа в екип и използването на интернет.
  • Разширяване на културния обмен за запазване и развитие на културното наследство в граничните райони от двете страни на река Дунав като част от общото културно наследство за укрепване на общественото съзнание и сътрудничество.
  • Устойчиво събиране на опит в управлението и техническите познания по прилагане на проекти от екипа и оповестяване на резултатите с ясно изразен трансграничен ефект.

Специфична цел
Полезен практически обмен на професионално обучение по професиите шивач на облекла, дизайнер, служител в ресторант, готвач и сервитьор-барман от българското и двете румънски училища, както и културен обмен с цел да оценят и развиват културното наследство от двете страни на река Дунав след присъединяването към Европейския съюз.

Основни дейности
Проектът се разгърна в две основни приоритетни области: Местна демокрация и културен обмен. За да отговорят на тези два приоритета, основните дейности по проекта бяха:

  • Повишаване професионалното обучение на учениците чрез взаимни посещения и практика – две посещения на румънска група в България и 2 на българската група в Румъния, по време на които учениците участваха в кетъринг събития и подготвиха и ушиха колекция облекла;
  • Подобряване и увеличаване на общите им познания чрез проучване и изучаване на богатото културно, историческо и етнографско наследство на двата региона, както и чрез изграждане и разширяване на устойчиво трансгранично сътрудничество между учениците от три училища, която има за цел да създаде стабилни контакти между младежите по пряк и виртуален път и да подобри информационния поток между двата региона – Видин и Крайова.
Контакти:
e-mail: vidin_toh@abv.bg


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.