Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
06-11-2008

Първа информационна среща по проекта „ОСП – двигател за развитието на българските селски райони” със земеделски производители и журналисти в Кюстендил

На 4 и 5 ноември в конферентната зала на Областната администрация в Кюстендил се състоя първата информационна среща със земеделски производители и  журналисти от Югозападния район за планиране по проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони".

Информационният семинар е организиран от експертите по проекта и на нея бяха поканени журналисти от Кюстендил, Благоевград, Ботевград, Елин Пелин, Гоце Делчев, Перник, Дупница, Петрич, Банско, Разлог, Сандански и други селища в региона. На поканата се отзоваха близо 40 земеделски производители и  20 журналисти от печатни издания и електронни медии, представители на НПО и институции.

Експертите от Агенция „Стратегма" и Европейския институт Станка Делчева, Мъгърдич Хулиян представиха историята и акцентите на Общата селскостопанска политика на ЕС, Програмата за развитие на селските райони и мерките по нея. Те отговориха и на въпроси по възможностите за кандидатстването с проекти по мерките, актуални за Кюстендил и околните села.

Екипът на „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" представи на земеделските производители и журналистите богата база данни с информация за Общата селскостопанска политика на ЕС, която да им послужи във всекидневната работа. Те се запознаха и със специфичните функции на органите за управление и контрол на изпълнението на Програмата за развитие на селските райони, така че да изискват по-ефективно информация, до която често достигат трудно.

Главният редактор на Портал Европа Огнян Бояджиев, който представя медийно проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" с тематична рубрика и информационни публикации и новини в сектора на земеделието, покани журналистите да се включат със свои материали по темата. Експертите по проекта са отворени за сътрудничество и съдействие за отразяване на ОСП и възможностите, които тя създава за българските селски райони, в регионалните медии.

В рамките на проекта следващият семинарен модул ще бъде в Добрич на 11 и 12 ноември, като целевата аудитория са земеделските производители и журналистите от Североизточния район за планиране.

Календар на проявите, включени в проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони", четете ТУК.

Допълнителна информация за проекта и информационни материали и новини можете да намерите ТУК.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.