Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
13-11-2008

Покана за онлайн-разговор с началника на кабинета на еврокомисар Меглена Кунева

Дискусия в реално време по въпросите за защитата на потребителите: петък, 14.11.2008 г., Портал ЕВРОПА www.europe.bg.

Какво се промени за петстотинте милиона потребители в Европейския съюз, почти година след инициативата на комисар Меглена Кунева от 2007-а под надслов „Коледата безопасна”? И още – каква е ролята на Европейския парламент и неговите членове в провеждането на политиката за защита на потребителите?

Това е темата на онлайн-разговора в петък (14 ноември 2008 г.) с Джон Бел – началника на кабинета на еврокомисаря за защита на потребителите Меглена Кунева, който се организира от Портал ЕВРОПА.

Онлайн-дискусията ще започне в 10.00 часа българско време. Всеки желаещ може да я проследи, както и да се включи с мнение или въпрос – това става чрез уебплатформата http://chat.europe.bg. Въпроси към Джон Бел се изпращат и предварително по електронната поща на info@europe.bg.

Повод за онлайн-дискусията е предстоящата Международна седмица на безопасните продукти, която ще включва редица прояви в Брюксел между 17 и 21 ноември и се организира от ЕК. В рамките на събитието ще се проведе и среща между представители на ЕК, на американските институции и на китайските власти за по-добро взаимодействие по въпросите за безопасността на стоките. Домакин на срещата е българският еврокомисар Меглена Кунева.

Сред въпросите, на които началникът на нейния кабинет г-н Джон Бел ще отговаря, са вносът и износът на опасни за потребителите стоки от трети страни, китайските играчки, онлайн-пазаруването и закъсненията на поръчаните по интернет стоки, и други.

През октомври Европейската комисия представи предложения за права на общностно равнище за улесняване на потребителите при покупки по Интернет и в търговските обекти. Директива относно правата на потребителите е най-сериозната стъпка в усилията за защита на потребителите за последните три десетилетия. За да влезе в сила обаче, директивата за договорните права трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и от правителствата на държавите-членки в рамките на Съвета на министрите.

Разговорът ще се проведе на английски език, като въпросите могат да се пускат и на български, а модераторите на чата ще ги превеждат.


Онлайн-дискусията се провежда в рамките на проекта „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!”, за който можете да прочетете тук.
 
Вижте и повече подробности по темата за защитата на потребителите ТУК, на сайта на еврокомисар Меглена Кунева! 


Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.