Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
05-12-2008

Атанас Кънчев не е извършил нарушения по подписването за договори по Програмата за развитие на селските райони, твърди проверка

Бившият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие" - Разплащателна агенция Атанас Кънчев не е извършил нарушение в служебните си задължения, касаещи сроковете за подписване на договори по мярка 121 и по мярка 112 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., съобщи пресцентърът на Министерство на земеделието.

Това стана ясно след направените проверки в Държавен фонд Земеделие" от Комитета по наблюдения на ПРСР по искане на председателя на Комитета заместник-министър инж. Димитър Пейчев. За периода, в който са приемани проекти по ПРСР бившият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие" - Разплащателна агенция Атанас Кънчев е подписал 394 договори за проекти по мярка 121 и 112 на стойност 228 898 887,59 млн. лева.

"Видно е, че те са различни и засягат различни групи земеделски производители. Стойността и сложността на тези проекти се определя от броя и вида на заявените такива. Размерът на сумите по одобрените о Кънчев проекти е 93,18% от общия финансов размер. Нужно е да се отчете и факта, че проектите по мярка 121 се изготвят от различни физически, юридически и консултантски лица и фирми, а проектите по мярка 112 се изготвят безплатно от Службите за съвети в земеделието към Министерство на земеделието и храните и са сравнително еднотипни и с не голяма сложност".

След подписването на първите договори (72 бр. по мярка 112) и отхвърлените 136 бр., Кънчев е разпоредил проверка на причините за големия брой неотговарящи на изискванията проекти. Междувременно е излязъл принудително в отпуск, а след това напуска поста Изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие".

След отстраняване на пречките и назначаване на временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на ДФЗ, всички събрани и подготвени за подпис документи по мярка 112 - 330 на брой (или 6,92% от общия финансов размер) са подписани от и. д. изпълнителният директор Ализан Яхова. Към дата 5 декември 2008г. за подпис са подготвени още 42 заявления. 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.