Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
18-12-2008

Кампанията „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" представи новите възможности за земеделието в ЕС в Плевен

Експертите на "Агенция Стратегма" и Европейския институт представиха Общата селскостопанска политика на ЕС и Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. в Плевен. Информационната среща със земеделски производители, представители на медиите и общините в Северозападен район за планиране е част от проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони". Това е третата среща със заинтересовани от реформите в ОСП в рамките на информационната кампания, която вече достигна до аудиторията в Добрич и Кюстендил.

Експертите Станка Делчева, Мъгърдич Хулиян, Мария Николова и Мая Цанева представиха кратък преглед на историята и реформите на ОСП, с акцент върху последните промени, настъпили в "Здравния преглед" на политиката през ноември тази година.

 

Участниците в информационните срещи, които продължиха два дни, дискутираха различни аспекти на прилагането на ОСП и Програмата за развитие на селските райони в България, проблемите си при комуникацията с институциите, конкретни въпроси. Представителите на Портал Европа Мария Николова и Мая Цанева ги приканиха да участват активно в публичните дискусии, които ЕК прави по различни проектодокументи, особено в областта на земеделието и селските райони.

До края на декември продължава набирането на мнения по т.нар. Зелена книга относно качеството на селскостопанските продукти: продуктови стандарти, изисквания към селскостопанското производство и схеми за качество.

Специален акцент бе поставен върху източниците на информация за ОСП и Програмата за развитие на селските райони, които да са в помощ на журналистите и всички, които проявяват задълбочен интерес. Експертите представиха и възможностите за контакт с институциите в България и ЕС в ресора и възможностите да се участва във формирането на политиките и проследяването на тяхното прилагане.

 
Семинарът се провежда по проект „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони", който цели повишаване на информираността на земеделските стопани, медиите и широката общественост в България по отношение на основните елементи на ОСП и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони. Проектът се реализира от "Агенция СТРАТЕГМА" в партньорство с Европейския институт и се финансира от Европейската комисия /ЕК/.

Първото издание на семинара бе в Югозападния район за планиране на 5 ноември 2008 г. в гр. Кюстендил - вижте ТУК резюме от проявата. Вторият семинар се проведе в Североизточния район за планиране, град Добрич, на 11 и 12 ноември 2008 г. Повече информация за събитието търсете ТУК.

Останалите дати и места на провеждането на информационната кампания можете да видите ТУК в интерактивния график на проекта.

 Всичко за „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" можете да видите ТУК.
 

  
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.