Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
19-12-2008

Протест на зърнопроизводителите блокира София

Зърнопроизводители от цялата страна ще протестират от 10 часа пред Народното събрание и Министерския съвет. Те пристигнат в столицата в два лъча - от Северна и Южна България, за да настояват за незабавното получаване на директните плащания и националното доплащане за обработваемата земя за тази година, предава БНР.

Фермерите настояват в Държавния бюджет за 2009 година да бъдат заложени за зърнопроизводство 378 милиона лева..

Зърнопроизводителите имат разрешение за протеста. Те са заявили, че ще пристигнат с до 500 селскостопански машини и 100 леки автомобила. Не е разрешено да се придвижват със земеделска техника през деня от 7 ч. до 21 ч.

Предстоящият протест на зърнопроизводителите, които възнамеряват да окупират парламента с трактори, изправи на нокти МВР, допълва БГНЕС. По този повод вътрешният министър изпрати спешно писмо до столичния кмет Бойко Борисов, съобщи пресцентърът на МВР. В него Миков се заявява..."считам за свой дълг да ви информирам, че допускането на територията на столицата на 500 земеделски машини и 100 леки коли ще създаде сериозни затруднения за движението в града".

Министърът допълва, че по същото време и на други протестиращи групи са разрешени по различни поводи протестни действия по различни маршрути, но събиращи се на едно място.

"Слабата пропускателна възможност на пътните артерии в столицата, натовареният трафик, както и провеждането на други масови мероприятия на територията на града по същото време, създават сериозна опасност да се стигне до блокиране на движението, включително създаване на условия за пътно-транспортни произшествия и безредици, както и затруднения за всички граждани и гости на столицата", обръща се още Миков към Борисов.

МВР проучва и дали участниците в протеста имат разрешение за провежданите шествия от Националната агенция "Пътна инфраструктура" за републиканската пътна мрежа, а за общинската пътна мрежа - от кметовете на населените места.

Към 22 часа на 18 декември зърнопроизводители съобщиха по телефона пред bTV, че са били спрени по пътя към София от униформени и определиха това като полицейски произвол. Радослав Христов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, поясни, че заради отказа да се качат тракторите на магистралите има километрични задръствания по останалите пътища. 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.