Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
09-01-2009

Константин Паликарски е подал оставка

Шефът на Агенция САПАРД потвърди, че се оттегля от поста си, пише Mediapool. Във фонд “Земеделие“ ситуацията е неясна, стилът ми на работа е различен, мотивира се Паликарски.  

Шефът на Агенция САПАРД и заместник-директор на Държавен фонд “Земеделие“ Константин Паликарски е подал оставка на 6 януари, потвърди самият той пред Mediapool публикация във в. “Труд“ за оттеглянето му.

“Още като идвах на поста казах, че съм специалист в областта на борбата с корупцията и доброто управление“, каза пред Mediapool Паликарски, който в кабинета на НДСВ оглавяваше националния съвет за борба с корупцията. “След като свърших това, което се очакваше от мен, вече не мога да съм полезен на фонд “Земеделие“, защото не съм специалист по земеделските въпроси“, допълни той. Шефът на САПАРД вече в оставка обясни и, че е бил част от екипа на оттеглилия се Кънчев. Той обаче не скри, че сред мотивите му е и неясната ситуация във фонд “Земеделие“.

“Повече от два месеца сме в такава ситуация, а и очевидно имаме различен подход на работа с изпълняващия длъжността Ализан Яхова“, каза Паликарски.

Mediapool пояснява, че оставката на Паликарски идва в момент, в който земеделският фонд, разпределящ еврофинансиране за над 3 млрд. евро до 2013 г., е и без титуляр на поста изпълнителен директор, след като преди два месеца назначеният през лятото Атанас Кънчев също се оттегли, мотивирайки се със сериозна болест на съпругата му. За временно изпълняващ длъжността бе назначена Ализан Яхова, която за втори път става и.д., след като през 2007 г. бе отстранен дългогодишният шеф на фонда Асен Друмев, представляващ ДПС. На негово място бе назначен Димитър Тадъръков, който си тръгна в началото на 2008 г. след скандала със спрените три мерки за еврофинансиране по САПАРД.

Влиятелното електронно издание пише още, че Яхова, кадър на същата партия, се спряга и за титуляр, след като повече от месец премиерът Сергей Станишев не се произнася по внесеното от земеделския министър Валери Цветанов предложение фонд “Земеделие“ да се оглави от зам.-министъра на регионалното развитие Искра Михайлова, която била предпочитана от лидера на ДПС Ахмед Доган. Станишев обаче не е склонен да я одобри, заради изразени резерви от Брюксел срещу съпругата на осъдения преди месец бивш шеф на Държавен резерв Станислав Копаров.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.