Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
26-01-2009

Експерти представиха възможностите на ОСП за България в Русе

На 22 и 23 януари 2009 в Русе се състояха поредните информационни срещи в рамките на проекта „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони".

В дискусиите земеделски производители, журналисти, университетски преподаватели и студенти се запознаха накратко с историята, реформите и възможностите, които създава ОСП, както и с конкретните условия и актуални възможности на Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ в България.

Срещите бяха открити за представители на агросектора, медии, университетски преподаватели и студенти от областите Русе, Велико Търново, Габрово, Разград, Силистра, Белене.

На 22 януари в русенския хотел "Космополитан" експертите на "Агенция СТРАТЕГМА" и Европейския институт Станка Делчева, Мъгърдич Хулиян, Мария Николова и Мая Цанева запознаха земеделските стопани и заинтересовани представители на бизнеса с Общата селскостопанска политика на ЕС и ПРСР. Те им представиха възможностите да получават актуална информация за реформите в сектора в ЕС и да участват във взимането на решения чрез публични обсъждания. Земеделските стопани обсъдиха със специалистите конкретни проблеми, възникнали при кандидатстването им по различни мерки на ПРСР и комуникацията им с управляващия орган.


На 23 януари близо 30 журналисти от регионални електронни медии и печатни издания, преподаватели в Стопанска академия ,,Д. А. Ценов" - гр. Свищов и студенти участваха в дискусията по актуални проблеми и възможностите за по-активно българско участие в земеделската политика на ЕС. Те се запознаха с възможностите за по-добра информираност и влияние върху промените в ОСП и с Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./

Междувременно екипът на Портал ЕВРОПА изготви и публикува интерактивен преглед на всички отворени мерки от Програмата за развитие на селските райони и наредбите, които се отнасят към тях - можете да ги видите ТУК.
 
В първото издание на семинара на 5 ноември 2008 г. Кюстендил бе домакин на срещата в Югозападния район за планиране. Вторият семинар се проведе на 11 и 12 ноември 2008 г. в Добрич за участници от Североизточния район за планиране. През декември 2008 г. експертите на проекта разясниха ОСП пред участници от Северозападен район за планиране в Плевен.
 
Следващите дати и места на провеждането на информационната кампания можете да видите ТУК.

 

Проектът „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" цели повишаване на информираността на земеделските стопани, медиите и широката общественост в България по отношение на основните елементи на ОСП и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони. Той се реализира от "Агенция СТРАТЕГМА" в партньорство с Европейския институт и се финансира от Европейската комисия /ЕК/.


Пълна информация за проекта търсете ТУК.

Екипът ни е на Ваше разположение на електронната поща.

 



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.