Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
01-04-2009

Започва приемът на документи за разпределение на млечната квота

От 1-ви април до 15-ти май в Областните Разплащателни агенции започва приемът на годишни декларации на производителите на краве мляко с разпределена квота за директни продажби и одобрени изкупвачи, съгласно разпоредбите на националното и европейско законодателство.

Производителите на краве мляко подават годишна декларация за изпълнение на квота за директни продажби, а одобрените изкупвачи - за изпълнение на квота за доставки.

Информацията, която се подава към документите трябва да обхваща предходния квотен период. Декларациите се подават в съответната ОРА, като физическите лица подават годишни декларации по адресна регистрация, а юридическите лица по адрес на съдебна регистрация на фирмата.

Когато не са реализирали директни продажби, производителите с разпределена индивидуална квота за директни продажби, също трябва да подадат годишни декларации с нулеви стойности. Изкупвачи, които не са изкупували краве мляко от производителите през отчетния квотен период, също подават нулева годишна декларация.

Изкупвачи, чието одобрение е прекратено или отнето от министъра на земеделието и храните през отчетния квотен период, подават годишна декларация до датата на прекратяване или отнемане на одобрението. Когато един земеделски стопанин има стопанства на териториалния обхват на две или повече ОРА, декларацията се подава според постоянната адресна регистрация на физическото лице, или според адрес на съдебна регистрация на фирмата, в случай че е юридическо лице.

До средата на следващата седмица изрядните млекопроизводители ще получат субсидиите си за януари, съобщи Ализан Яхова, изпълнителен директор на ДФ „Земеделие" среща на контактната на протестиращите фермери с ръководството на фонда.

На срещата двете страни са се договорили в понеделник - 6 април в ДФ „Земеделие" да се проведе нова среща, на която ще се обсъждат директните плащания за единица площ, предаде агенция "Фокус".

Повече информация по реда за предоставяне и прехвърляне на млечни квоти четете в специализираната рубрика на Портал ЕВРОПА по проекта "Общата селскостопанска политика - двигател за развитието на българските селски райони".

  
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.