Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
07-04-2009

Завършват проверките на земите на 6000 земеделски стопани по СЕПП

Около 7000 земеделски стопани ще получат до 20 април 2009г. субсидията за обработваните от тях площи през миналата година, съобщи Министерство на земеделието.

Така броят на земеделските производители, които вече са получили плащанията по Схемата за единно плащане на площ ще достигне над 70 000 души.

Средствата по Схемата за 2008 се изплащат от 1 декември до 30 юни 2009г. Очаква се към 20 април общият обем на изплатените средства да достигне близо 600 млн.лв.

В момента тече проверка на площите, заявени от още около 6000 земеделски стопани. След приключването на проверките ще бъдат изплатени субсидиите на всички земеделски производители, които са заявили коректно ползваните от тях площи.

Заявените терени се намират във високопланински райони, където все още има сняг, който не позволява извършването на проверки на място.

С приключването на проверките ще започне и изплащането на субсидиите на коректно заявените площи. С това изплащането на преките плащания на площ за 2008 година ще приключи.

Вече стартира и кампания 2009 за подаване на Заявления за регистрация на земеделски производители. Крайният срок за подаване на Заявленията е 15 май, като след тази дата на кандидатите ще бъде налагана санкция. Тя е в размер на 1% от дължимата субсидия за всеки ден просрочие. Последният ден, в който ще се приемат заявления, е 9 юни 2009 г.

Регистрацията на земеделските площи, с които земеделският стопанин ще кандидатства за подпомагане, се осъществява в общинските служби по земеделие по местонахождението на площите. За всички регистрирани в една общинска служба по земеделие площи кандидатът ще получава карти на тези площи и „Таблица на използваните парцели" с наличните в СИЗП данни за тях.

От официалните общински ветеринарни лекари по местонахождение на отглежданите животни ще се извършва регистрацията на животните в Системата за идентификация и регистрация на животните. За всички регистрирани животни кандидатът ще получава разпечатани двете „Таблица на отглежданите животни", попълнени с наличните в СИРЖ данни за тях.

След като са регистрирали площите и/или животните си, земеделските стопани трябва да подадат в общинските служби по земеделие, според местоживеенето или адреса на управление на фирмата си, попълненото си вече Заявление за регистрация и комплект документи, който е различен за различните схеми и мерки за подпомагане, за които се кандидатства.

Експертите в общинските служби ще предоставят за всеки земеделски стопанин комплекта документи, необходим за мярката или схемата, по която той кандидатства.

 

  
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.