Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - Специално от Портал Европа
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / Специално от Портал Европа

  • A+
  • A-
20-05-2009

Евродепутат Мариела Баева благодари на читателите на Портал ЕВРОПА

Номинираната от читателите на Портал ЕВРОПА за най-успешен български евродепутат Мариела Баева (АЛДЕ-ДПС) изпрати поздравителен адрес до редакцията.

Припомняме, че проведохме интернет-допитване до нашите читатели, чрез което те имаха възможност да направят оценка на постигнатото от 18-е първи пряко избрани български представители в Европейския парламент.


В края на мандата им поместихме и резултатите от анкетата, според които читателите ни поставят на първите три места в класацията за най-успешен български евродепутат: Мариела Баева (АЛДЕ-ДПС), Душана Здравкова (ЕНП-ЕД - ГЕРБ) и Кристиан Вигенин (ПЕС-БСП).

Портал ЕВРОПА ви предоставя текста на писмото на г-жа Баева.

Изказвам искрената си благодарност на всички, които се включиха в оценката за дейността на първите представители на България в ЕП и изразиха своите предпочитания.

Чрез подкрепата за Душана Здравкова и Кристиян Вигенин се покрива политическият спектър и отразява широка представителност.

Уверявам ви, че в своята дейност в ЕП се ръководих от един основен принцип, който е стар като Библията: небето вижда, но вижда с очите на народа; небето чува, но чува с ушите на народа; след народа се нареждат силните на деня и последен от тях е „царят”.

В предстоящите избори за ЕП можем да уверим сънародниците си, че Европейският съюз има добавена стойност за всички нас, като посочим завоеванията му в областта на свободното движение на млади хора с цел образование, квалификация, работа; екологичните норми, благоприятстващи здравето и опазването на околната среда; принципа на солидарност между страните-членки за защита на финансовите, икономическите и социалните интереси в периоди на криза; възловата роля на ЕП в провеждането на тези политики.

На бъдещите представители на България в ЕП предстои нелеката съдба да отстояват интересите на европейските граждани в условията на очаквания Лисабонски договор с разширени правомощия за Парламента, предизвикателствата и последствията от икономическата криза, нарастващия евроскептицизъм. Това, което им пожелавам, е воля, умения да бранят позициите си, хъс и мъдрост да противодействат, когато се атакуват общоевропейските принципи.

Да се гласува е исконно право, но и лична мотивация и решение да подкрепим нашите избраници за ЕП в усилията им да упражняват контрол над решенията в Брюксел. За да се чува гласът на България.Специално от Портал Европа


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Анкети
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.