Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
25-05-2009

Спрените средства по САПАРД - тема на днешен разговор между министър Цветанов и еврокомисар Бойл

Спрените плащания по предприсъединителната програма САПАРД се очаква да бъдат основна тема на предстоящия днес в Брюксел разговор на земеделския министър Валери Цветанов с еврокомисаря по земеделието Мариан Фишер Бойл.

Министърът ще информира ресорния еврокомисар за хода на изпълнение на плана за действие за отстраняване на нередностите по САПАРД.

Това съобщи кореспондент на БНР в Брюксел. От пресслужбата на Комисията добавиха, че Валери Цветанов и Мариан Фишер Бойл вероятно ще обсъждат и проблемите около земеделските субсидии, предаде още БНР.

От уебсайта на Министерството на земеделието и храните става ясно, че Валери Цветанов ще участва в Брюксел и в днешното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство. Очаква се да бъдат приети Заключения на Съвета за опростяването на Общата селскостопанска политика (ОСП).

 


Портал ЕВРОПА припомня, че министър Валери Цветанов ще е специалният гост на дискусионната конференция "Две години ОСП в България", която ще се проведе в сряда. Темата на неговото изказване са реалните ползи за българското земеделие от прилагането на Общата селскостопанска политика на ЕС.

Междувременно вестник "Дневник", "Медиапул" и вестник "Сега" писаха през уикенда, че говорителят на митническото разследване в Германия и представител на Комуникационната мрежа на ОЛАФ Волфганг Шмитц е съобщил интересни подробности за аферата "САПАРД".

По думите на германеца немски гражданин бил "мозъкът" на аферата САПАРД, заради която в момента у нас на подсъдимата скамейка са изправени бизнесменът Марио Николов и негови партньори. Оказва се, че те са само част от мрежата, която стига до Румъния и Литва. Според голямо разследване в Германия щетите от аферата вече се изчисляват на над 20 млн.евро. Според Шмитц в Германия ще има нови присъди по тази афера.

Днес Софийският градски съд ще заседава по делото срещу Марио Николов и още осем души, обвинени в злоупотреби със средства по програмата САПАРД. Те са обвинени за източване на близо 8 милиона евро от европейските пари. Парите са били източвани, след като са били купувани стари машини за месопреработка от фирмата на Николов. Впоследствие те са били неправомерно декларирани като нови - припомня вестник "Сега".


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.