Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
14-09-2009

Избирането на Жозе Барозу за втори мандат начело на ЕК - тема на оnline-дискусия днес

„Политическите залози в ЕП за избора на нова Европейска комисия" е темата на предстоящата днес, 17 септември, от 13 часа,  онлайн-дискусия на Портал ЕВРОПА с известния политолог Пьотр Качински от Центъра за европейски политически изследвания CEPS.

Чатът ще се проведе на http://chat.europe.bg. В дискусията с Пьотр Качински, която ще протече на английски език, могат да участват свободно всички читатели на Портал ЕВРОПА – с въпроси, мнения и коментари. 

Онлайн-разговорът ще се проведе ден след гласуването в Европейския парламент на кандидатурата на Жозе Барозу за втори мандат начело на Европейската комисия. Подробности по преизбирането на Барозу четете ТУК.

 
Полякът Пьотр Качински е популярен политически анализатор и работи в брюкселския Център за европейски политически изследвания CEPS: влиятелна неправителствена организация с богат международен опит. Част от неговите последни статии, посветени на Еврокомисията и Европарламента, са публикувани и на Портал ЕВРОПА.

В продължение на 60 минути читателите на Портал ЕВРОПА от България и от всички точки на Европа ще имат възможност да разговарят с Пьотр Качински за това, защо не всички евродепутати подкрепят Барозу, дали той действително не е реагирал достатъчно активно на икономическата криза, а единствено е следвал инициативите на големите държави в ЕС, както и за предстоящото избиране на новите еврокомисари.

Акцент в интернет-разговора ще бъдат политическите измерения на темата и в частност ролята на Европейския парламент в назначаването на изпълнителния орган на ЕС – Комисията. Припомняме, че Барозу вече подготви политическата програма на следващата ЕК и тя бе обсъдена от групите в Европейския парламент. Основните приоритети са извеждането на Европейския съюз от кризата и осигуряването на по-значима международна тежест на съюза в международен план.


Онлайн-дискусията е част от проекта „Взаимодействаме с Европейския парламент”, който се осъществява от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ЕП.

Повече за проекта - ТУК. Повече за организациите, които го изпълняват - ТУК. Повече за онлайн-чатовете досега - ТУК.Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.