Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
03-02-2010

Cоциалистически овации за Кристалина Георгиева

Георги Първанов иска Кристалина Георгиева да работи "настоятелно и неуморно за представяне положителния образ на България като държава-членка на ЕС", четем в специално поздравително обръщение на българския президент. 

На два пъти евродепутатите, участващи в изслушването на Кристалина Георгиева, я аплодираха през трите часа на въпроси и отговори.

Това всъщност бе първата от серията позитивни реакции за начина, по който се представи българският кандидат за член на ЕК. Накрая на изслушването, когато тя обеща, че ще научи френски и сподели, че днес е рожденият ден на майка й, също имаше ръкопляскания.

"Вашето спокойствие и вашата класа ми допадат много, надявам се да работим заедно", коментира евродепутат от Зелените по време на изслушването.

Във втората половина на "изпита" известният британски социалист-евродепутат Майкъл Кашман, който беше много активен с критики по време на изслушването на Румяна Желева през януари (на снимката е с Тис Берман, също социалист, бел. ред.), каза, че е "много възхитен" от Георгиева - "Аз няма нужда да ви задавам въпроси, най-добре веднага да продължим с вашето положително одобряване", бе категоричен той, което предизвика усмивки в залата.

 


Дори Ханес Свобода, зам.-председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП, бе написал в статуса си в профила си във Фейсбук - "Кристалина Георгиева е много добра и ефективна" (виж илюстрацията, бел. ред.).

В профила на Групата С&Д в Туитър прочетохме още преди формалното приключване на изслушването: "Кристалина Георгиева направи превъзходно представяне".

Мнението на Зелените е същото: цитирана от "Дневник", холандската евродепутатка от Зелените Юдит Саргентини написа: "Едно е сигурно - г-жа Георгиева не е Желева". После тя допълни - "Много сме щастливи от тази нова кандидатура. Не е лесно да остана доволна, но това беше забележително представяне и мисля, че тя е правилният човек за правилния пост".


Българският евродепутат Илиана Иванова (ЕНП-ГЕРБ) написа на фейсбук-страницата си: "Кристалина беше невероятна днес!!! Накара ни да се чувстваме горди, че сме българи!!!"

Репортери в Брюксел коментираха, че евродепутатите приемат много добре Кристалина Георгиева, още по време на самото изслушване. Свидетелство за това бил фактът, че не е имало нито един въпрос с искане за даване на допълнителни пояснения на вече зададени въпроси и получили първоначален отговор от Георгиева.

Българските евродепутати Метин Казак и Филиз Хюсменова (АЛДЕ) и Кристиан Вигенин (СиД) също бяха в залата по време на изслушването, се видя от видео-предаването на живо.

По тематаНовини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.