Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
20-06-2004

ОБЗОР НА НЕДЕЛНИТЕ БЪЛГАРСКИ ВЕСТНИЦИ И ПРИСЪСТВИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ТЕМАТИКА В ТЯХ /РФИ/

2014: РАБОТИМ СВОБОДНО В ЕВРОПА
СВЕТЪТ СЕ СМЕЕ НАД "НУЛГАРИЯ"

Работим свободно в Европа – извеждат в заглавия ”Труд” и “24 часа”. След което слагат дати, за да покажат, че въпросът е “откога?”. Според “Труд” - от 2014 г. Тогава българите ще могат да работят където си искат в Евросъюза. 15-те страни членки са поискали 7 годишен преходен период при наемането на работна ръка. Но не всички, допълва “24 часа”. И отбелязва: още от 1 януари 2007 г. работим свободно в Португалия, Ирландия и Швеция. В други страни забраната може да трае първите 2 или 5 г. след присъединяването. Чужденците пък нямало да могат да купуват земеделска и горска земя в срок от 7 г. след влизането ни в ЕС (тоест до 2014 г.).

Брюксел ще проверява сделката за БТК – пише “Стандарт”. Това твърди лидерът на СДС Надежда Михайлова, съмнения имат и от партията на Иван Костов, а имало притеснения и от Еврокомисията около издаването на лиценз на третия мобилен оператор.

В същото време, пише “Монитор”, още преди да сме в ЕС, сме шампиони по фалшификати на евровалута. Българските фалшиви евро са най-качествените в света –заявява баварският вътрешен министър Гюнтер Бекщайн. Което в момента отваря доста работа на българската полиция.

Мафията тук е сериозна заплаха – заявява в интервю за “Труд” Робърт Клифърд, шеф на офиса на ФБР в Атина. И съветва да съдим корумпираните политици, съдии и полицаи.

Пресата обсъжда и евентуални промени в кабинета. Председателят на парламента Герджиков разочарован от здравния министър Богоев – отбелязват “24 часа” и “Стандарт”. “Монитор” цитира друга негова оценка: Лидия Шулева е най-добрата, а Богоев, Абрашев и Церовски не оправдаха очакванията.

Дунав мост пък заблестя – съобщава в репортажа на броя си “Труд” и описва голямото чистене. “Такова чудо не съм виждал, какъв е този – цар ли, премиер ли, ама ни взеха душичката, оплаква се мургав работяга” - четем в “Труд”. Властта стяга всички ресурси – Симеон Сакскобургготски и румънския му колега Нъстасе ще отбележат 50 годишнина от построяването на Дунав мост.

БСП пък стартира предизборна кампания на 9 септември, пише изданието, а НДСВ иска референдум за Евросъюза (идеята е на депутата Даниел Вълчев).

На този фон изданията не могат да преглътнат едно сравнение – “Светът се смее над Нулгария” – пише “24 часа”. Така ни нарече в. “Билд”, заради нулевите ни успехи на Евро 2004.

Бай, бай, не сте за европейско” – цитира друга оценка “Стандарт”.

Българка е най-бързата бяла жена – опитват се да вдигнат националното спортно самочувствие “Труд” и “Монитор”, публикувайки на първа страница снимки на Ивет Лалова, пробягала 100 м. за 10,77 сек. – най-добро постижение за сезона.

РФИ



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.