Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
17-03-2014

Регионалното правителство в Крим ще подаде искане за присъединяване към Русия

Регионалното правителство на Кримската автономна република ще подаде искане за присъединяване към Русия, след обявяването днес на официалните резултати от референдума за статута на Крим. Това съобщи БНР, като припомни, че Украйна обяви референдума за незаконен.

Според предварителните резултати над 95 на сто от гласувалите подкрепят присъединяване към Русия. Отиваме си вкъщи, заяви кримският премиер Сергей Аксьонов, след обявяването на предварителните резултати:

"Отиваме си вкъщи. Крим в Русия! Ура, другари. Направихме го заедно. Благодаря ви. Благодаря за мъжеството ви и за подкрепата ви. Благодаря за подкрепата на Русия и на руския народ, както и на президента й. Никой няма да ни отнеме победата. Ние с вас отиваме в Русия", каза Сергей Аксьонов пред няколко хиляди души на площад "Ленин" в столицата на Крим Симферопол.

Според данните, получени след обработка на 75 на сто от протоколите на избирателните комисии, "за" влизане на Крим в Русия са гласували 95,7 на сто от избирателите. Избирателната активност бе почти 82 на сто, съобщи председателят на комисията на кримския парламент по организиране на референдума Михаил Малишев.

Руските законодатели са готови в ускорени темпове да приемат необходимите закони за включването на Крим в състава на Руската федерация, заяви заместник-председателят на Съвета на федерацията Иляс Умаханов. Очаква се руският парламент да заседава по този въпрос на 21 март.

"Не мисля, че в Държавната дума и в Съвета на федерацията съществуват някакви колебания по този въпрос. Имаме предварителната нагласа максимално бързо да приемем всички законови решения."

Долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация, каза заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според Неверов резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия".

Според руската позиция, референдумът в Крим е напълно съобразен с нормите на международното право. Централната власт в Киев ще продължи да смята Автономна република Крим като част от Украйна. Редица страни осъдиха референдума като нарушение на международното право.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.