Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
16-04-2014

Ускоряват се процесите за кандидатстване за безвъзмездна помощ по програмите, съфинансирани от ЕС за периода 2014-2020 г.

Министерският съвет прие постановление за определяне на реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмите, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд на Европейския съюз и Европейския фонд за морско дело и рибарство за периода 2014-2020 г., съобщават от правителствената пресслужба.

Безвъзмездната финансова помощ ще се предоставя чрез два вида процедури – на подбор на проекти и на директно предоставяне. Въвежда се възможност за кандидатстване за финансова помощ чрез интегрирано проектно предложение, което съдържа допълващи се компоненти, финансирани по повече от една програма. Предвиден е и ред за кандидатстване и предоставяне на финансова помощ за съвместни планове за действие – нов инструмент, въведен с Регламент (ЕС) №1303/2013.

При разработване на акта е отчетен опитът, натрупан при прилагането на ПМС 121/2007 г. за определяне на реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативните програми, съфинансирани от структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС. Същевременно са предвидени разпоредби, чрез които този ред да се оптимизира и да се минимизира прекомерната административна тежест както за кандидатите за финансова помощ, така и за управляващите органи.

С цел оптимизиране и ускоряване на процесите по кандидатстване и оценка са въведени ясни срокове за всеки от етапите им. Предвидена е и възможност кандидатстването и оценката на проектните предложения да се извършват по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение „ИСУН 2020”. С оглед гарантиране на максимална ефективност и ефикасност при разходването на средствата по оперативните програми, се въвеждат минимални изисквания за качество на всички проектни предложения. С постановлението се засилват и механизмите за публичност на процеса, както и партньорството с потенциалните кандидати чрез въвеждане на задължителни публични обсъждания, информационни кампании и обучения.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.