Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - За изборите
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / За изборите

  • A+
  • A-
04-05-2007

РЕШЕНИЕ НА ЦИК ЗА СОНДАЖИ В ИЗБОРНИЯ ДЕН НА "МЕДИАНА"

Портал ЕВРОПА ви представя решение на ЦИК 186 относно разрешение за провеждане на социологически проучвания в изборния ден от "МЕДИАНА" ООД.

Постъпило е заявление, вх. № 253 от 3.05.2007 г., от изпълнителния директор на Агенция "МЕДИАНА" ООД Кольо Колев за издаване на разрешение дружеството да извършва социологически проучвания в изборния ден на 20 май 2007 г. от типа "Exit Poll" и паралелно преброяване на гласовете за избиране на членове на Европейския парламент от Република България.

Към заявлението са приложени: удостоверение за актуално състояние от 25.04.2007 г. по ф.д. № 21407/1994 г. на СГС, 1 състав; инструкция за извършване на социологическите проучвания в изборния ден (в запечатан плик); образец на отличителния знак на анкетьорите; кратко описание на опита (дейността) на дружеството за провеждане на социологически проучвания. Приложени са и: копие от съдебно решение от 17.11.1994 г. на СГС, ФО, по ф.д. № 21407/1994 г. за регистрация на дружеството, копия от съдебни решения - 3 броя, на СГС, ФО, по ф.д. №  21407/1994 г. за вписани промени в дружеството и удостоверение изх. № 5447 от 27.04.2007 г. от НАП за липса на задължения.

На основание чл. 25, ал. 1, т. 21 и чл. 65 от Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България (ЗИЧЕРБ) и Решение № 27 от 28.03.2007 г. на ЦИКЕП Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент от Република България

Р Е Ш И:

1. Разрешава на "МЕДИАНА" ООД да провежда социологически проучвания в изборния ден  20 май 2007 г.

2. До 9 май 2007 г. "МЕДИАНА" ООД да представи в ЦИКЕП  списък на анкетьорите по секции за цялата страна и списък на секциите, пред които ще се осъществява анкетирането.

3. До 19 май 2007 г. "МЕДИАНА" ООД да представи в РИК списък на секциите на територията на РИК, пред които ще се осъществява анкетиране, заверен от ЦИКЕП, списък на анкетьорите по секции на територията на РИК и образец на отличителния знак на анкетьорите.

Шест социологически агенции са подали документи до 4 май за наблюдаване на изборите за евродепутати, съобщи пред БНР говорителят на Централната избирателна комисия Александър Александров, цитиран от news.bg. До 10 май агенциите, които получат разрешение, трябва да представят пълен списък със секциите, където ще провеждат изследванията. На 5 май е последният срок за подаване на заявления в общините за гласуване на друго място, различно от постоянния адрес.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.