Europe.bg
  Hauptseite - Im voraus
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Im voraus

  • A+
  • A-
17-09-2009

Бивш председател на ЕП и бивш еврокомисар – online на Портал ЕВРОПА

Ханс-Герт Пьотеринг и Данута Хюбнер ще отговарят на читателски въпроси в онлайн-дискусии на 24 и на 30 септември 2009 г.

Портал ЕВРОПА кани всички свои читатели от България и Европа да участват в две последователни онлайн-дискусии.

Първата е с полския евродепутат Данута Хюбнер (ЕНП), председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент и доскорошен еврокомисар по въпросите на регионалното развитие. Чатът ще продължи 30 минути и ще се проведе на английски език. Разговорът е насрочен за 24 септември, четвъртък от 12.00 ч. българско време (11.00 ч. брюкселско). Темата е „Новият ЕП и предизвикателствата пред регионалното развитие.” Читателите ще могат в рамките на половин час да обсъдят с г-жа Хюбнер предизвикателствата пред новоизбраните членове на ЕП, най-важните въпроси за развитието на регионалната политика в Европа и ролята на евродепутатите в този процес.

Вторият предстоящ онлайн разговор е с германския евродепутат Ханс-Герт Пьотеринг (ЕНП), доскорошен председател на Европейския парламент. Темата е – „Позицията на Германия в Европейския съюз след националните парламентарни избори”. Портал ЕВРОПА организира разговора с Ханс-Герт Пьотеринг на 30 септември, сряда, от 16.30 часа българско време (15.30 брюкселско). Чатът ще продължи половин час и също ще бъде на английски език. Читателите могат да коментират с Пьотеринг всички въпроси, произтичащи от резултатите на насрочените за 27 септември избори за Бундестаг – като например как евентуалната промяна в управляващата коалиция в Германия ще се отрази на националната позиция на страната в ЕС. Другите акценти ще бъдат въпросите  кога Германия ще завърши процеса по одобрение на Лисабонския договор, какви изисквания поставят кансерваторите в ЕП пред новата Европейска комисия, както и за предстоящото избиране на новите еврокомисари.

Онлайн дискусиите ще се проведат на платформата http://chat.europe.bg. Читателите на Портал ЕВРОПА могат да участват свободно с въпроси, мнения и коментари, включително и изпратени предварително чрез info@europe.bg.

Повече за нашите онлайн-гости:


Данута Хюбнер (Полша) е европейски депутат от ЕНП, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП. Тя беше еврокомисар с ресор - регионално развитие в първата Комисия Барозу. Важно е да се отбележи, че от Полша, която се присъедини към ЕС в предпоследната вълна на разширяването, е и настоящият председател на ЕП Йержи Бузек. Като евродепутат, Данута Хюбнер е член на Съвета на председателите на комисии, на Делегацията за връзки със САЩ и зам.-член на Комисията по икономически и парични въпроси и на Делегацията за връзки с Швейцария Исландия и Норвегия в Съвместния парламентарен комитет на ЕИП.


Ханс-Герт Пьотеринг (Германия) е европейски депутат от Европейската народна партия от първите преки избори за ЕП през 1979 г. Той е представител на управляващия в Германия Християндемократически съюз (ХДС) в коалиция със Социалдемократическата партия (СДП). Очаква се в резултат на предстоящите парламентарни избори на 27 септември ХДС да продължи да управлява, но заедно с либералите от Свободната демократическа партия. Пьотеритг е бивш председател на Европейския парламент. В рамките на новия мандат на Европейския парламент той е член на Комисията по външни работи и на Делегацията за връзки с Арабския полуостров. Заместник-член е на Комисията по конституционни въпроси, Делегацията за връзки със САЩ и на Делегацията в Eвро-средиземноморската парламентарна асамблея.


Онлайн-дискусиите са част от проекта „Взаимодействаме с Европейския парламент”, който се осъществява от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ЕП.

Повече за проекта - ТУК. Повече за организациите, които го изпълняват - ТУК. Повече за онлайн-чатовете досега - ТУК.



 
Заедно
Analysen
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia