Europe.bg
  Начало - Предстоящо
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Предстоящо

  • A+
  • A-
17-09-2009

Бивш председател на ЕП и бивш еврокомисар – online на Портал ЕВРОПА

Ханс-Герт Пьотеринг и Данута Хюбнер ще отговарят на читателски въпроси в онлайн-дискусии на 24 и на 30 септември 2009 г.

Портал ЕВРОПА кани всички свои читатели от България и Европа да участват в две последователни онлайн-дискусии.

Първата е с полския евродепутат Данута Хюбнер (ЕНП), председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент и доскорошен еврокомисар по въпросите на регионалното развитие. Чатът ще продължи 30 минути и ще се проведе на английски език. Разговорът е насрочен за 24 септември, четвъртък от 12.00 ч. българско време (11.00 ч. брюкселско). Темата е „Новият ЕП и предизвикателствата пред регионалното развитие.” Читателите ще могат в рамките на половин час да обсъдят с г-жа Хюбнер предизвикателствата пред новоизбраните членове на ЕП, най-важните въпроси за развитието на регионалната политика в Европа и ролята на евродепутатите в този процес.

Вторият предстоящ онлайн разговор е с германския евродепутат Ханс-Герт Пьотеринг (ЕНП), доскорошен председател на Европейския парламент. Темата е – „Позицията на Германия в Европейския съюз след националните парламентарни избори”. Портал ЕВРОПА организира разговора с Ханс-Герт Пьотеринг на 30 септември, сряда, от 16.30 часа българско време (15.30 брюкселско). Чатът ще продължи половин час и също ще бъде на английски език. Читателите могат да коментират с Пьотеринг всички въпроси, произтичащи от резултатите на насрочените за 27 септември избори за Бундестаг – като например как евентуалната промяна в управляващата коалиция в Германия ще се отрази на националната позиция на страната в ЕС. Другите акценти ще бъдат въпросите  кога Германия ще завърши процеса по одобрение на Лисабонския договор, какви изисквания поставят кансерваторите в ЕП пред новата Европейска комисия, както и за предстоящото избиране на новите еврокомисари.

Онлайн дискусиите ще се проведат на платформата http://chat.europe.bg. Читателите на Портал ЕВРОПА могат да участват свободно с въпроси, мнения и коментари, включително и изпратени предварително чрез info@europe.bg.

Повече за нашите онлайн-гости:


Данута Хюбнер (Полша) е европейски депутат от ЕНП, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП. Тя беше еврокомисар с ресор - регионално развитие в първата Комисия Барозу. Важно е да се отбележи, че от Полша, която се присъедини към ЕС в предпоследната вълна на разширяването, е и настоящият председател на ЕП Йержи Бузек. Като евродепутат, Данута Хюбнер е член на Съвета на председателите на комисии, на Делегацията за връзки със САЩ и зам.-член на Комисията по икономически и парични въпроси и на Делегацията за връзки с Швейцария Исландия и Норвегия в Съвместния парламентарен комитет на ЕИП.


Ханс-Герт Пьотеринг (Германия) е европейски депутат от Европейската народна партия от първите преки избори за ЕП през 1979 г. Той е представител на управляващия в Германия Християндемократически съюз (ХДС) в коалиция със Социалдемократическата партия (СДП). Очаква се в резултат на предстоящите парламентарни избори на 27 септември ХДС да продължи да управлява, но заедно с либералите от Свободната демократическа партия. Пьотеритг е бивш председател на Европейския парламент. В рамките на новия мандат на Европейския парламент той е член на Комисията по външни работи и на Делегацията за връзки с Арабския полуостров. Заместник-член е на Комисията по конституционни въпроси, Делегацията за връзки със САЩ и на Делегацията в Eвро-средиземноморската парламентарна асамблея.


Онлайн-дискусиите са част от проекта „Взаимодействаме с Европейския парламент”, който се осъществява от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ЕП.

Повече за проекта - ТУК. Повече за организациите, които го изпълняват - ТУК. Повече за онлайн-чатовете досега - ТУК. 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Национални стратегии
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Български инициативи
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Земеделие
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.