Europe.bg
  Home - News & Events - Highlights
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  User name:
  
  Password:
  
  
Registration
Forgotten password
What is my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Contacts
Partners
Media partners
Download & Install
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

News & Events / Highlights

RSS
  • A+
  • A-
29-04-2009

Започва приемът на документи по мярка 214 от ПРСР

От 15 май започва приемът на документи за субсидии по мярка 214 „Агроекологични плащания" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. Всичките 236 общински служби по земеделие ще приемат заявления съгласно изискванията на Наредба № 5 от 27 февруари 2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за подпомагане на площ /Обн. ДВ. бр.22 от 24 март 2009г./ част от което е приложението за кандидатстване за агроекологични плащания, съобщава Министерство на земеделието.

От интернет сайта на МЗХ могат да бъдат свалени инструкции за попълване на Заявлението за регистрация и Общото заявление за плащанията на площ 2009 .

Петте под-мерки, които са обект на подпомагане са:

  •  „Биологично земеделие"
  •  „Управление на земеделски земи с висока природна стойност"
  •  „Характеристики на ландшафта"
  •  „Опазване на почвите и водите"
  •  „Традиционно животновъдство"

На 30 април изтича срокът за подаването на общото заявление на плащания на площ по две направления:

  • „Въвеждане на сеитбообращение за опазване на почвите и водите" от под-мярка „Опазване на почвите и водите" 
  • „Поддържане на местообитания на защитени видове в обработваеми земи, разположени в орнитологични важни места" от под-мярка „Управление на земеделски земи с висока природна стойност"

Условията и редът за подпомагане извършването на земеделски дейности, насочени към подобряване на опазването на околната среда, са определени в Наредба №11 от 6 април 2009 г . за условията и реда за прилагане на мярка 214 "Агроекологични плащания" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г.

Основните изисквания към кандидатите за подпомагане по мярка 214 „Агроекологични плащания" са свързани с регистрацията им в Интегрираната система за администриране и контрол и със спазването на изискванията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние, с ограничено използване на минерални торове и продукти за растителна защита, със спазването на правила за добра земеделска практика. Необходимо е да бъдат изпълнявани и специфичните изисквания към всяка агроекологична дейност или направление.

За улеснение на земеделските стопани при подготовката им за кандидатстване, е разработено подробно ръководство , в което са описани стъпките при кандидатстване по мярката и специфичните изисквания по под-мерките и направленията.

Поемането на 5-годишен ангажимент на земеделските стопани по мярка „Агроекологични плащания" не е пречка те да кандидатстват по която и да е мярка за извършване на инвестиции по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г.

Кокви са периодите за кандидатсване по част от мерките по Програмата  за развитие на селските райони и бюджетите по тях четете ТУК . Пълно описание на мерките  от ПРСР /2007-2013 г./ вижте ТУК



 
Заедно
In advance
 
 
 
    More 
Interviews
 
 
 
    More 
Bulgaria-destined funds
 
 
 
    More 
NEWEST ON EUROPE.BG
 
 
 
    More 
Month focus
 
 
    More 

Project of European Institute | Centre for policy modernisation | Institute for European Policy EUROPEUM |
| Privacy Policy | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
The information system was realized with financal support of OSI and OSF - Sofia
The Project is co-financed by the European Commission. The Information contained in this publication/site does not necessarily represent the position or opinion of the European Commission.