Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
19-06-2004

БРИТАНСКИ ВЕСТНИЦИ ПРИВЕТСТВАТ ПРЕМИЕРА ТОНИ БЛЕЪР ЗА ТОВА, ЧЕ Е УСПЯЛ ДА ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНАТА ПРИ ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОНСТИТУЦИЯ

Повечето британски вестници днес приветстват премиера Тони Блеър за това, че е успял да защити интересите на страната при приемането на европейската конституция, докато френската преса разсъждава предпазливо за бъдещето на Европа, съобщава АФП. Редица британски вестници, настроени евроскептично, все пак предупреждават Блеър, че няма шанс да спечели евентуален референдум за конституцията. "Ако Блеър си мисли, че ще бъде посрещнат триумфално тук, ако в Брюксел бъде подпечатано споразумение, той се лъже", пише таблоидът Сън, който е категорично против евроинтеграцията. Вестникът припомня, че посланието от последните избори /за европейски парламент, на които лейбъристите останаха едва на трето място/е било, че "общественото мнение не иска европейската конституция".  Дейли Мирър приветства от първата си страница Блеър за това, че е осигурил "възможно най-доброто споразумение за Европа". Никоя държава не получи всичко, каквото искаше, но Великобритания получи по-голямата част, подчертава вестникът. Той предварително отхвърля твърденията на консерваторите и евроскептиците, които "в близките седмици" очаква да се опитат да представят постигнатото съгласие "като нестабилно или дори като поражение". Нещата не стоят така, подчертава Мирър.  Още отсега консервативният всекидневник Дейли телеграф пише, че Блеър е направил "голям гаф", подписвайки конституцията при положение, че "резултатите от изборите ясно показаха, че няма мандат да го прави".  Икономическият всекидневник Файненшъл таймс подчертава, че е наложително възможно най-скоро да бъде избран нов председател на Европейската комисия. Тази задача, пише вестникът, е "една от най-трудните в света".

rfi



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.