Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-
13-11-2007

СТАРТИРАХА ОСЕМ ПРОЦЕДУРИ ЗА ГРАНТОВЕ ПО ОП "АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ"

Стартираха 8 процедури за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативната програма “Административен капацитет” (ОПАК), насочени към конкретните бенефициенти на програмата.

Това се казва в днешно съобщение на пресцентъра на МДААР.

Процедурите са по следните подприоритети на ОПАК:

    * - Подприоритет 1.1. - "Ефективна структура на държавната администрация"
    * - Подприоритет 1.2. - "Прозрачна и почтена държавна администрация"
    * - Подприоритет 1.3. - "Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики"
    * - Подприоритет 2.1. - "Модерно управление на човешките ресурси в държавната администрация"
    * - Подприоритет 2.2. - "Компетентна и ефективна държавна администрация"
    * - Подприоритет 2.4. - "Компетентна съдебна система и ефективно управление на човешките ресурси"
    * - Подприоритет 3.1. - "Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление"
    * - Подприоритет 3.3. - "Подобряване на обслужването от страна на органите на съдебната власт чрез развитие на информационните технологии"

За разлика от откритата процедура при процедурата за директно предоставяне проекти могат да подават само конкретни бенефициенти по съответните подприоритети, които са изрично посочени в самата ОПАК като получатели на помощта. Това са Министерският съвет, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Министерството на финансите, Министерството на правосъдието, Агенцията по вписванията, Агенцията по обществени поръчки, Комисията за защита на конкуренцията, Институтът по публична администрация и европейска интеграция, Националният институт на правосъдието, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, Институтът по психология - МВР, Българската академия на науките, Центърът за преводи и редакции, Омбудсманът, Висшият съдебен съвет, Инспекторатът към ВСС, Висшият конституционен съд, Висшият административен съд, Прокуратурата и Националната следствена служба.

Общият бюджет по тези процедури е 36 500 000 лв. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 1 000 000 лв.

Средствата, които могат да бъдат договорени общо по ОПАК за 2007 г., са 26 млн. лева. Това включва както процедурите, насочени към конкретните бенефициенти, така и откритата процедура, насочена към неправителствените организации и социално-икономическите партньори. При процедурите за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ обаче е поставен по-висок таван, така че да бъде дадена свобода на конкретните бенефициенти да предложат проекти по различни подприоритети в зависимост от това в коя област имат готовност. Ако бъдат одобрени проекти на конкретните бенефициенти, с които се надвишава определената за 2007 г. обща сума по ОПАК, няма пречка с тях да бъдат договорени средства за 2008 г.

Конкретните бенефициенти могат да подават своите проектни предложения до 23 ноември 2007 г., 17:30 часа. Проектите трябва да са с продължителност до 12 месеца. Не се изисква съфинансиране от бенефициентите. Както и при процедурите за конкурентен подбор, получените проекти ще бъдат разгледани и оценени от Оценителна комисия и одобрените ще получат безвъзмездна финансова помощ.

До този момент с конкретните бенефициенти бяха проведени множество срещи, на които те бяха подробно запознати с условията за кандидатстване. На 6 ноември 2007 г. се състоя и информационен ден за всички конкретни бенефициенти по ОПАК, по време на който експертите от УО разясниха процедурите за кандидатстване и критериите, на които трябва да отговарят проектните предложения.


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.