Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-
15-08-2013

Борбата с младежката безработица е темата на Гражданския форум "Агора" 2013 на Европейския парламент

Младежката безработица е темата на тазгодишното издание на гражданския форум "Агора". Форумът се организира от Европейския парламент от 2007 г. насам и е единствен по рода си инструмент за обсъждане с гражданите на въпроси от законодателния ред на ЕП с цел постигането на консенсус.

Форумът "Агора" ще се състои в Брюксел от 6 до 8 ноември. Крайният срок за кандидатстване за участие онлайн е 31 август. В него могат да участват кандидати на възраст от 18 до 30 години, пребиваващи в една от 28-те страни членки на ЕС. Общо 56 младежи - по двама от всяка държава членка, ще бъдат поканени за участие в конференцията. Транспортът и разходите за настаняване на всички участници се поемат от Европейския парламент.

Целта на Гражданския форум „Агора“ на Европейския парламент относно младежката безработица е да събере млади хора от цяла Европа, за да обсъдят настоящите предизвикателства на пазара на труда в ЕС. Те ще обсъждат с останалите участници от другите държави членки и с помощта на експерти редица конкретни теми, свързани с младежката безработица. Препоръките, които формулира Гражданският форум „Агора“, ще бъдат предоставени на хората, взимащи решения на европейско равнище.

Гражданският форум „Агора“ на Европейския парламент

От 2007 г. Европейският парламент организира консултации с гражданското общество под формата на граждански форуми „Агора“. „Агора“-та е отворено пространство за разискване, където гражданите от цяла Европа се събират и накрая представят обща позиция по дадена тема.

В хода на три дни участниците са поканени да споделят своя опит, да разискват с други млади хора от Европа и да представят препоръки на европейските политици за справяне с младежката безработица.

Как да участвате?

Участниците в Гражданския форум „Агора“ относно младежката безработица трябва да са на възраст между 18 и 30 години и да пребивават в една от 28-те държави членки на ЕС. Тъй като разискванията ще се провеждат на английски, френски, немски или испански език е важно участниците да са в състояние да дебатират на един от тези езици. Ще бъде осигурен пасивен превод на гръцки, италиански, португалски и полски език, което означава, че участниците ще могат да следят разискванията на тези езици. Но могат да участват в дебатите само на един от четирите горепосочени езика (английски, френски, немски и испански).

Заинтересованите трябва да подадат заявление за участие преди 31 август 2013 г. Те трябва да имат разрешение да пътуват, тъй като някои бюра по труда може да налагат ограничения за пътуване. Европейският парламент може да предостави на участниците удостоверение за присъствие.

Процедурата по подбор ще се проведе през първата седмица на септември 2013 г.

Все още ли се интересувате?

Попълнете заявка за участие онлайн. Подбор на случаен принцип ще бъде организиран от службите на Европейския парламент. Ще бъдете уведомени за резултатите през септември 2013 г. Благодарим Ви!

Европейска година на гражданите 2013

Европейският съюз обяви 2013 г. за Европейска година на гражданите с цел активизиране на дебата по гражданството на ЕС и достъпа до информация на гражданите за техните права, особено с влизането в сила на Договора от Лисабон. Годината е обвързана и с отбелязването на 20-тата годишнина от въвеждането на гражданството на ЕС.

Допълнителна информация

Кандидатстване за участие в гражданския форум Агора

За Европейската година на гражданите 2013



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.