Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-

ПОКАНА ЗА ИЗРАЗЯВАНЕ НА ИНТЕРЕС КЪМ ЕКСПЕРТИ В ОБЛАСТТА НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ И КОМУНИКАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ

В Официалния вестник на ЕС от 5 юни е публикувана покана за  изразяване на интерес, адресирана до физически лица, във връзка със създаване на база данни на потенциални независими експерти за подпомагане на службите на Комисията относно задачи, свързани с програмата за подкрепа на политиката в областта на ИКТ към РПКИ (Рамкова програма за конкурентоспособност и иновации).

Целта е да се създаде база данни с независими външни експерти, които да оказват помощ при оценяването на предложения, при прегледа на проектите и изпълнението на други задачи, свързани с прилагането на Програмата за подкрепа на политиката (ППП) за ИКТ.

Експертната помощ включва няколко задачи:

  • Помощ при оценяването на предложения, представени в отговор на поканите за предложения в контекста на ППП за ИКТ. Експертите ще оценяват предложенията въз основа на критерии за оценка, определени в поканите и подробно обяснени в информационните материали към тези покани.
  • Помощ при изпълнението на мониторинга и прегледа на избраните и  субсидирани от Общността проекти. От експертите ще се изисква да разгледат докладите, изготвени от участниците в проектите, и да участват в годишните или ad-hoc прегледи (организирани от службите на Комисията). Експертите ще отправят препоръки към Комисията за приемане на докладите по проектите, за продължаване или за прекъсване на проектите и за промени в работните планове.
  • Помощ за други цели, за които се изисква конкретен опит по отношение на ППП за ИКТ (например оценка на оферти за търг, подадени в отговор на покани за търг), както и когато е необходимо и целесъобразно, по отношение на програмата eTEN като една от предшестващите ППП за ИКТ програми.

Базата данни с експерти, създадена и поддържана въз основа на тази покана, ще бъде валидна в рамките на периода 2007-2009 г. Кандидатури могат да се подават по всяко време до 30 септември 2009 г., когато регистрацията ще приключи.

В резултат на това от 2010 г. ще бъде създадена база данни с експерти.

За да могат да бъдат включени в базата данни експертите трябва да отговарят на следните изисквания:

  • Да имат завършено висше образование свързано с ИКТ.
  • Да могат да оценяват да оценяват предложения и преглеждат доклади за проектите и други документи, написани на английски език. Владеенето на допълнителен език на Общността е предимство.
  • Да имат най-малко 5 години професионален опит.
  • Не трябва да се намират в някоя от водещите до изключване ситуациите, посочени в член 93 от Финансовия регламент, приложим за общия бюджет на Европейските общности (например да са признати за виновни за тежки правонарушения при упражняване на професионална дейност).

От бъдещите експерти също така ще се очаква да имат голям професионален опит публичния и частния сектор в някоя от следните области на дейност:

  • Администрация, управление или оценяване на проекти, програми или политики в области, свързани с ППП за ИКТ (например управление и бизнес развитие на иновативни проекти за ИКТ, включително техническа, търговска и финансова оценка).
  • Теми, свързани с развитието и внедряването на ИКТ в бизнеса, администрациите, услугите от публичния сектор (например образование, комуникация, експертиза, риск, етика и др.).
  • Използване на резултатите от проекти, трансфера на технологиите, иновации и бизнес сътрудничество, по-специално по отношение на МСП.
  • Транснационални проекти за електронни услуги.

Кандидатства се само посредством формуляра за интернет регистрация, който може да видите от ТУК. Регистрациите продължават до 30 септември 2009г.

Насърчава се по-ранното кандидатстване, така че Комисията да може да използва базата данни с експерти за ППП за ИКТ за сесиите за оценяване на първите предложения, които се очакват през есента на 2007 г.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.