Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-
05-07-2007

КОИ СА ПОТЕНЦИАЛНО ИЗБИРАЕМИТЕ ПРОЕКТИ ПО ОП „РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ”

От подадените над 1500 проектни идеи са селектирани 408, които към момента са потенциално избираеми по линия на оперативната програма "Регионално развитие", съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството, цитирано от „Дневник". Проектът на подбор на проекти беше организиран по една от мерките на програма ФАР за подкрепа и подготовка на добри стратегически документи, поощряване на партньорството и сътрудничеството и укрепване на капацитета за разработване на проекти.

Избраните проекти са основно в три направления - социални дейности, туризъм и опазване на културно-историческото наследство. Има проекти за инфраструктурата, а 47 общини планират да направят кадастрални или устройствени планове, ако спечелят европари.

Потенциалните бенефициенти за идеи ще получат необходимото практическо обучение за тяхната по-нататъшна подготовка.

Европейската комисия все още не е одобрила оперативна програма "Регионално развитие" и е възможно да настъпят промени в някои от избираемите дейности, уточняват от ведомството на министър Асен Гагаузов, уточнява „Дневник".

Оттам посочват, че сегашната процедура по подбор и подготовка на проекти е напълно отделна от следващия процес на представяне, оценка и избор за финансиране. За селектираните проекти няма да бъдат отпускани средства за изпълнението им, нито за подготвителна дейност. Около 70 от по-сложните за подготовка проектни идеи ще бъдат определени от консултанта по втора фаза на проекта по програма ФАР, който ще подпомогне изработването на пълна техническа и проектна документация.

Паралелно с дейностите, финансирани по програма ФАР, Министерството на регионалното развитие и благоустройството е осигурило средства за подпомагане на общините за разработване на проекти за кандидатстване по оперативната програма от бюджета на ведомството и от държавния бюджет.

Портал ЕВРОПА ви представя ТУК и подробности за Работната програма за грантове за 2007 година.

Припомняме, че сондаж в рамките на кампанията „Бъдете активни" на МФ показа, че от седемте оперативни програми най-предпочитани са "Човешки ресурси", "Регионално развитие" и "Конкурентоспособност".

По темата



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.