Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-

КУЛТУРА 2007-2013 – ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ

В днешния Официален вестник на ЕС е публикувана покана за представяне на предложения за "Специални дейности на културно сътрудничество с и в трети страни" по програма "Култура".

Програмата е част от продължаващия ангажимент на ЕС към укрепване на културната сфера, споделяна от европейците, и основана на общо културно наследство, чрез развитие на културно сътрудничество между създателите, културните дейци и културните институции на страните, които вземат участие в програмата, с оглед поощряване на създаването на европейско гражданство.

Програмата може също така да бъде отворена за сътрудничество с други трети страни, които са сключили споразумения за асоцииране или сътрудничество с Общността.

Програмата предвижда интервенция от страна на Общността за подкрепа на „специални мерки" и в тази рамка подкрепа може да се даде на сътрудничество с трети страни и международни организации.

Тази  покана за представяне на предложения цели да подкрепи двегодишни проекти за културно сътрудничество (2007-2009 г.), насочени към две големи азиатски страни: Китай и Индия.

Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура е водещата служба за провеждане на поканата за представяне на предложения.

Общият бюджет, предоставен за настоящата покана за представяне на предложения, следва да е 1,8 милиона EUR. Финансова подкрепа ще се предостави на приблизително 10 проекта за сътрудничество (5 проекта за сътрудничество с Индия и 5 проекта за сътрудничество с Китай). Максималното времетраене на проекта е 24 месеца.

Степента на общностно съфинансиране няма да превишава 50 % от допустимите разходи, свързани с всеки проект (таван от 180 000 EUR за проект).

Допустимите кандидати трябва да бъдат държавни или частни културни организации с правен статут, чиято основна дейност е в културната сфера, и които са в състояние да покажат поне двегодишен опит в сферата на проектиране и управление на културни проекти на международно равнище, по-специално в Китай и Индия. Тези организации трябва да участват както в проектирането, така и в изпълнението на проекта и също така трябва да осигурят реален и значим финансов принос към бюджета на проекта. Тези организации трябва да осигурят поне 50 % от общия бюджет на проекта.

Тези организации трябва да имат с регистрирано правно седалище в една от страните, участващи в програмата. Тези организации трябва също така да имат финансов капацитет и оперативен капацитет за осъществяване на проектите за сътрудничество.
Допустими проекти са двегодишни проекти за културно сътрудничество, които включват сътрудничество между поне 3 партньора от поне 3 различни допустими страни.

Допустимият проект трябва също така да включва поне един асоцииран партньор, или от Индия - относно дейност, която да бъде осъществена в/с тази страна - или от Китай - относно дейност, която да бъде осъществена в/с тази страна.

Сътрудничеството трябва да бъде подкрепено с подписана декларация за партньорство между партньорите и асоциирания(те) партньор(и). Най-малко 50 % от дейностите, проведени по проектите за културно сътрудничество, ще се осъществят на територията на въпросната трета страна (съответно Индия или Китай). Може да се даде приоритет на проекти за сътрудничество с асоциирани партньори, чието правно седалище е регистрирано в Китай или Индия.

Крайният срок за подаване на документи е 1 октомври 2007 г.

Условията, пакетът за подаване на заявление и всички съответни формуляри са налични на интернет страницата на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.