Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-

ПОКАНИ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ В СФЕРАТА НА КУЛТУРАТА

Няколко покани за представяне на предложения по Програма Култура (2007-2013 г.) са публикувани в Официалния вестник на ЕС от 7 август.

Сферите на обявленията са - подкрепа на органи на европейско равнище в културната сфера, подкрепа за културни дейности - многогодишни проекти за сътрудничество и мерки за него, изграждане на мрежи между организации, осъществявани оценяване или измерване на въздействието в сферата на културните политики и подкрепа на литературни преводи като специфична културна дейност.

Вижте актуалните предложения ТУК:

1. Култура (2007-2013 г.) - Покана за представяне на предложения - EACEA/22/07 - Подкрепа за органи на европейско равнище в културната сфера

2. Култура (2007-2013 г.) - Покани за представяне на предложения - EACEA/23/07 - Подкрепа за културни дейности: многогодишни проекти за сътрудничество (направление 1.1), мерки за сътрудничество (направление 1.2.1)

3. Културна програма (2007-2013 г.) - Покана за представяне на предложения - EACEA/26/07 - Изграждане на мрежи между организации, осъществяващи оценяване или измерване на въздействието в сферата на културните политики - Мрежи (направление 3.2)

4. Културна програма (2007-2013 г.) - Покана за представяне на предложения - EACEA/25/07 - Подкрепа на културни дейности: литературни преводи (направление 1.2.2)

 


Основната цел на програма "Култура" (2007- 2013) "Преминаване на границите-свързване на културите" е подкрепа на общата културна среда, споделяна от европейците, чрез развитие на културно сътрудничество и обмен между хора на изкуството и културни институции от страните по Програмата с цел насърчваване на европейското гражданство. Бюджетът й е 400 милиона евро за целия период, а финансирането на проекти ще бъде до 80% от направените разходи.

Програма „Култура" е част от продължаващия ангажимент на ЕС към укрепване на културната сфера, споделяна от европейците, и основана на общо културно наследство, чрез развитие на културно сътрудничество между създателите, културните дейци и културните институции на страните, които вземат участие в програмата, с оглед поощряване на създаването на европейско гражданство. Програмата може също така да бъде отворена за сътрудничество с други трети страни, които са сключили споразумения за асоцииране или сътрудничество с Общността.

На 2 август в Официалния вестник на ЕС бе публикувана покана за представяне на предложения за "Специални дейности на културно сътрудничество с и в трети страни" по програма "Култура". Можете да си припомните тази информация ТУК.

Националната контактна точка на Програма "Култура" отговаря за промотиране на програмата, улесняване на достъпа на участници в нея, осигуряване на обмена на информация между участниците в програмата и националните и европейски културни институции. У нас това е Дирекция "Европейска интеграция и международно сътрудничество" в Министерството на културата.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.