Europe.bg
  Начало - Парламент - Интерактивно
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Парламент / Интерактивно

  • A+
  • A-
24-07-2009

Пълен текст на онлайн-дискусията с българския евродепутат Ивайло Калфин

(11:00:28) gergana: Здравейте! Бих искала да попитам г-н Калфин, в качеството му на зам. председател на Комисията по бюджет на ЕП, дали планира да постави под наблюдение бюджетът на България? Как са били харчени парите до сега и какво ще прави от тук насетне новото правителство? Защо излезе тази голяма отрицателна разлика в двете салда?

(11:03:37) Europe: Здравейте господин Калфин и благодаря, че приехте поканата ни!

(11:03:57) Ivailo_Kalfin: Здравейте,вече съм на разположение. Благодаря за поканата

(11:04:01) Europe: Здравейте на всички в този горещ петък: ) Добре дошли и ви благодаря, че сме заедно на чат-платформата на Europe.bg. Започваме онлайн-разговор с евродепутата от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Основната тема е „Задачите пред ЕП през 2009 г. през погледа на европейските социалисти”. Чатът е част от инициативите на Портал ЕВРОПА „Твоят глас в ЕС” - http://elections.europe.bg/  и „Взаимодействаме с ЕП” – http://parliament.europe.bg .

(11:04:40) spock: г-н Министър, Вие лично ще подкрепите ли Бароузо за председател?

(11:04:49) Europe: преди малко Гергана зададе въпрос

(11:04:52) Europe: (11:00:28) (gergana): Здравейте! Бих искала да попитам г-н Калфин, в качеството му на зам. председател на Комисията по бюджет на ЕП, дали планира да постави под наблюдение бюджетът на България? Как са били харчени парите до сега и какво ще прави от тук насетне новото правителство? Защо излезе тази голяма отрицателна разлика в двете салда?

(11:05:12) Ivailo_Kalfin: Видях, че има въпрос за бюджета. ЕП не се занимава с националните бюджети, а с бюджетите на европейските институции. Не разбирам обаче за кои салда става въпрос

(11:05:59) Ivailo_Kalfin: Барозо може и да стане председател на ЕК отново, но трябва да се срещне с парламентарните групи и да поеме ангaжименти. При нас е на 09 септември.

(11:06:30) Europe: Защо европейските социалисти промениха името на партията си?

(11:06:52) spock: Какво ще изискате от Барозо срещу вашата подкрепа - накратко

(11:07:10) Ivailo_Kalfin: Той си мислеше, че изборът става автоматично. Няма начин! Отложихме го от юли,ако не се представи убедително, ще го отложим и от септември.

(11:07:25) Europe: А имате ли алтернатива? Тоест

(11:07:38) Europe: лице, което да предложите за председател на ЕЛ

(11:07:42) Europe: ЕК :)

(11:07:45) gergana: Става въпрос за салдото по приходната и салдото по разходната част, 381 млн. лева е дефицитът на консолидирания бюджет за юни. И не е вярно, че ЕП не се занимава с националните бюджети, защото всяка драстична промяна в нивата бюджетен дефицит/излишък е обект на анализи както от страна на ЕП, така и на ЕКл

(11:07:51) Ivailo_Kalfin: Променихме името на парл.група, защото се присъединиха италианските демократи. Теса комбинация от няколко леви партии и настояха да се отрази в името.

(11:08:56) Ivailo_Kalfin: Не сме предлагали алтернатива, но тава не значи, че се подразбира изборът на Барозо. Освен това все още е много рано за започване на процедура.

(11:08:56) Веселина: Здравейте г-н Калфин, искам да Ви попитам какво по-конкретно ще промени Лисабонският договор за България, както и имате ли представа докъде са стигнали преговорите за изграждане на единна Европейска дипломатическа служба? Благодаря!

(11:10:08) spock: присъединявам се към въпроса на Europe, имате ли алтернативна кандидатура?

(11:10:13) Ivailo_Kalfin: Салдото, което съотнася приходната и разходната част е едно. По принцип към края на м.юни то е положително за българския бюджет, въпреки че излишъкът е много по-малък от миналите години.

(11:10:44) Team_Europe1: Здравейте господин Калфин, през тази седмица коментирахте за европейски медии, че има твърде малко източно европейци на високи позиции в ЕП, какво смятате да направите вие по въпроса?

(11:11:28) Ivailo_Kalfin: Лисабонският договор дава повече права на гражданите на ЕС. Впрочем той вече говори за граждани на ЕС, а не за граждани на страни-членки. Общата дипломатическа служба е една от промените. Целта е ЕС да има много по-координирана и реактивна позиция по редица въпроси.

(11:12:31) Ivailo_Kalfin: Засега нямаме алтернативна кандидатура за председател на ЕК. Както и страните нямат кандидатури за комисари. Не разбирам бързането от страна на г-н Барозо.

(11:12:54) Огнян_Бояджиев: Еми като нямате, защо да не е Барозо?

(11:13:43) spock: Не е ли адекватно по-бързо да се избере председател, без тази фигура ЕП на практика функционира на "празни" обоброти?

(11:13:47) Team_Europe1: Обща европейска дипломатическа служба няма ли да означава прекалено ограничаване на националните външни политики и отиване към твърде голяма централизация на европейско ниво?

(11:14:18) Ivailo_Kalfin: Надявам се новите страни членки да успеят да се преборят за повече места в бъдеще. Това е по-лесно за големите страни - поляк стана председател на ЕП. Заради системата Д'Ондт. Но освен това се иска да има и достатъчно авторитетни и утвърдени парламентаристи. Там гоним с доста години.

(11:14:42) gost_2: Г-н Калфин, как не разбирате бързането на г-н Барозо. ЕС не може да работи ефективно, ако не се избере по-скоро нова комисия. Колко смятате, че трябва да се бавите с избора?

(11:15:23) Ivailo_Kalfin: Има правен проблем за избора на председател на ЕК. Ако се избере сега, по договора от Ница, след това трябва да се преизбере, заедно с комисарите по Договора от Лисабон. Два избора повече стабилност ли носят?

(11:16:15) Europe: При влизане в сила на Договора

(11:16:32) Europe: България трябва да вкара още един, осемнайсти, евродепутат

(11:16:33) Ivailo_Kalfin: Националните външни политики няма да се ограничат. Те ще продължат паралелно на общата. Но тя помага там, където националните не се представени, където има приоритети на ЕС, като напр.Близкия изток, при консулското обслужване и т.н.

(11:16:35) Веселина: Какви промени ще настъпят за българското Министерство на външните работи вследствие на единната Европейска дипломатическа служба? Докъде стигнахте в преговорите за нея с европейските си партньори?

(11:16:35) spock: Явно два избора носят повече стабилност, БСП така направи в БГ за евро- и национален вот! :)

(11:17:05) Europe: има страни, които трябва да изкарат депутати от ЕП? Няма ли да възникне конфликт?

(11:17:12) Team_Europe1: Благодаря за отговорите на въпросите ми

(11:17:14) bbb: Г-н Калфин, възнамерявате ли да взимате често доклади в ЕП?

(11:17:22) Ivailo_Kalfin: Резултатът от двата избора се видя за БСП. Надали примерът е заразителен за ЕК

(11:17:33) Europe: :)

(11:17:45) spock: Значи го признавате като грешка?

(11:18:12) Ivailo_Kalfin: Българската дипломация ще излъчи представители в общата дипломатическа служба. Освен това ще бъдем облекчени в страни, в които можем да не поддържаме пълноценни дипл.представителства.

(11:19:18) Ivailo_Kalfin: Нека първо да се науча на процедурите в ЕП и тогава ще търся доклади. Възможности има много, но държа като се заема с нещо да го свърша както трябва.

(11:19:40) Europe: да припомня въпроса с въпроса с броя на евродепутатите след влизането на Договора.

(11:20:20) Ivailo_Kalfin: Няма да има конфликт с Лисабон. Неговите разпоредби са ясни и приети от повечето страни. С Ница трябва да се изкарват комисари, а това е по-тежко за страните-членки.

(11:20:48) Веселина: Благодаря Ви за отговора! Колко представители ще имаме в Европейската дипломатическа служба и в колко държави ще се поддържа тя? Как ще се изравнят заплатите между брюкселските чинновници и националните дипломати, които получават по-малко от тях?

(11:20:50) Ivailo_Kalfin: В нашия случай ще влезе Св.Малинов от ДСБ - в ЕНП.

(11:21:05) Europe: защо, при положение, че ЕК защитава интересите на ЕС и по договори няма такова нещо, като български комисар или полски комисар

(11:21:30) Europe: по презумпция не би следвало да има проблем с броя на комисарите..

(11:21:39) гост1: ChatBot Един въпрос малко извън темата: Какво смятате за създаването на пост Министър без портфейл, който ще защитава интересите на българите в чужбина- все пак бяхте първият министър, който публично се обяви срещу преиначаването на българската история?

(11:22:35) spock: Г-н Калфин, моля ви, признавате ли грешката за двата последователни избора в БГ?

(11:22:36) Ivailo_Kalfin: Има още много нерешени въпроси с общата дипломатическа служба. Така например как ще се съотнасят йерархично представителите на националните дипломатически служби, които са дипломати и сегашните служители в представителствата на ЕК, които са евр.служители. След влизането в сила на Лисабон трябва активно да участваме в тези дискусии.

(11:23:03) tamtim: А сьгладех ли сте с Дол, страните които не подпишат Лисабонскиядоговор да нямат комисар

(11:23:38) bbb: а колко време смятате, че ще Ви е необходимо, за да се запознаете с процедурите и да достигнете желаната активност в ЕП?

(11:24:04) Ivailo_Kalfin: За двата избора - има две школи, и двете с аргументи. И на мен ми се искаше да се отдели европейската тема, но не стана. Пи това положение не стана кампания по европейски теми. За мое съжаление и не по наша вина. Така че така - нямаше смисъл.

(11:24:32) spock: Благодаря за откровеността!

(11:24:35) Europe: Координацията между националните парламенти и ЕП няма ли да е като шок за българския парламент след влизане на Договора?

(11:24:46) Ivailo_Kalfin: bb - много бързо уча. Още повече нито темите, нито институциите са ми нови.

(11:25:05) bbb: благодаря!

(11:25:07) Europe: 11:23:03) (tamtim): А сьгладех ли сте с Дол, страните които не подпишат Лисабонскиядоговор да нямат комисар

(11:25:32) Веселина: Според Вас как Европейската комисия може да накара президентите на Чешкия и Полша да подпишат Лисабонския договор? Все пак тяхно право е да отказват...

(11:25:44) Ivailo_Kalfin: Българският парламент виждам че декларира желание за много иноватевност - така че повече връзки с ЕП могат да се получат.

(11:26:05) Europe: и имаше още един въпрос, малко в страни от темата, (гост1): ChatBot Един въпрос малко извън темата: Какво смятате за създаването на пост Министър без портфейл, който ще защитава интересите на българите в чужбина- все пак бяхте първият министър, който публично се обяви срещу преиначаването на българската история

(11:27:49) Ivailo_Kalfin: Един познат наскоро припомни нещо, което се е случило в Люксембург. Държавният глава не е искал да подпише някакъв закон по принципни съображения. Парламентът го е от странил от функциите за малко и решението е било взето. Разбира се това - по люксембургски - при съвместно съгласие. Сигурен съм, че в Полша и Чешката Република ще подпишат Лисалбонския договор.

(11:28:18) Ivailo_Kalfin: Дол не е прав - не му е за пръв път...

(11:29:01) Ivailo_Kalfin: Това повече прилича на създаване на пост за човек, и то при декларирано намерение за намаляване на броя на министрите.

(11:29:27) spock: Какво мислите за комисаря, който новото правителство ще предложи? Името му е ясно...

(11:29:33) Europe: Така ли?

(11:30:13) Веселина: Блгодаря!

(11:30:52) Ivailo_Kalfin: Който и да бъде български комисар, той трябва да има подкрепата на българските институции и представители в европейските институции. Той също не трябва да забравя от коя страна е предложен. И да се представя така, че да говорят добри думи за страната, от която идва.

(11:31:31) Europe: Това не противоречи ли малко на функцията на комисаря?

(11:31:39) palpurina: Какви за основните възгледи на европейските социалисти за справяне с икономическата криза?

(11:32:47) spock: Е, той комисар ли ще е или български адвокат в ЕС?

(11:32:48) Europe: и да се присъединя към (palpurina), кои са основните предизвикателства пред Европейския парламент и ЕС като цяло през този мандат?

(11:33:42) Ivailo_Kalfin: Те са свързани с обратното на това, което се правеше през последните години - държавата да излезе от икономиката и да остави пазарът да се справя с всичко. Ролята на държавите, на ЕС са важни, те не трябва да се притесняват от пряко участие в икономиката и да предприемат политики, които максимално да защитят тези, които нямат никаква вина за кризата - гражданите на ЕС, чиито работни места просто изчезват.

(11:35:02) Mihail: Във връзка с ръководеното от вас Министерство на Външните работи и откриването на достатъчно избирателни секции в Турция и недостатъчно в някой страни членки на ЕС... Ще продължите ли да поддържате про-турската си позиция и в Европейския парламент. Ще се борите ли за членство на Турция в ЕС?

(11:35:34) spock: Подкрепям горния въпрос.

(11:35:53) гост1: Смятате ли, че правителството, от което излизате, следваше препоръките направени от Вас в доклада от 2005г. "Икономически предизвикателства България 2010"?

(11:36:07) Ivailo_Kalfin: Този спор го имах и с г-жа Кунева. Несъмнено един комисар защитава интересите на ЕС. Но той все пак не е избран на конкурс за красота, нали. Излъчва се от страна-членка. Помните ли как немската преса щеше да изяде Ферхойген преди 2 години, че предлага директиви, които затрудняват германските производители на автомобили. Питаха го забравил ли е, че е германец. Нека не сме по-големи католици от папата..

(11:36:39) palpurina: това не са ли противоречиви твърдения? Намеса на държавата в икономиката означава повече прегради за бизнеса, а без развит бизнес няма работни места, няма добри заплати и т.н. Тоест, не е ли именно прекомерната намеса на публичната власт в пазара причината за тази криза? Не визирам само България, но и други страни от света.

(11:37:14) spock: ...Защото горе говорихте, че след Лисабон ще има граждани на ЕС преди всичко

(11:37:56) spock: А и нима не можем да предположим дори и за миг, че сме по-креативни и проевропейски настроени от немците?

(11:39:08) Ivailo_Kalfin: Изборните секции в чужбина - в Турция гласуваха над 90 хил.души. Това е законът, който не МВнР е приело. Така че въпросът стои не за това дали да се разкриват секции в Турция, а дали трябва да се разкриват повече в други страни. Признавам си - не прецених и допуснах грешка. Извън Турция гласуваха 60 хил души, което е двойно повече от най-посещаваните избори досега.По членството на Турция в ЕС може да си поговорим повече, ако искате.

(11:40:08) spock: Искаме да знаем позицията ви сега, "За" или "против" членството на Турция сте КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ?

(11:40:46) Europe: и членството на Исландия?

(11:41:10) Europe: само да припомня - кои са основните предизвикателства пред Европейския парламент и ЕС като цяло през този мандат?

(11:41:24) Ivailo_Kalfin: Именно дерегулираните финансови пазари и лишаването от възможности на правителствата да се намесват ефективно доведоха до кризата. От финансовите институции в САЩ - през европейската икономика. Сега виждате, че десни правителства наливат пари в икономиката, одържавяват дялове в предприятия и измислят нови регулации. Допреди години щяха да ви кажат, че сте луд социалист, ако предлагахте такива мерки.

(11:42:06) Веселина: Много хубав въпрос за Турция. В тази връзка, не е ли опасно Турция, с преобладаващо мюсюлманско население, да стане първата или втората най-голяма страна членка в общността, както и да стовари проблемите си с кюрдите върху Европа?

(11:42:49) Europe: :) В условия на такава криза, много от анализаторите предвиждаха победа на социалистите и в изборите за ЕП и в националните избори, в страните, в които имаше такива, а се получи обратното...

(11:43:31) spock: а се получи обратното...това значи ли, че гражданите на ЕС са поумнели? :)

(11:43:36) Ivailo_Kalfin: Важен въпрос да не пропусна - приоритети на ЕП трябва да се регулациите, които ще помогнат за излизането от кризата, запазването на работни места, опазването на околната среда и създаването на т.нар.зелени работни места, повишаване на авторитета на ЕС в света, чрез което да се допринесе за сигурността на европейските граждани. Това са приоритети на Групата на Социалисти и демократи.

(11:43:39) palpurina: "Сега виждате, че десни правителства наливат пари в икономиката, одържавяват дялове в предприятия и измислят нови регулации." това е действителната практика на Президента Обама. А той не е десен :)

(11:44:07) Simka: Подкрепям Europe. Как се обяснявате победата на десните партии на евро-изборите?

(11:46:36) Ivailo_Kalfin: Турция - позцията ми не се сменя - тя беше и държавна позиция доскоро. Имаме интерес този огромен и различен от нас съсед да работи енергично за възприемане на ценостите на ЕС. Критерий дали това се е случило е дали все още някой в Европа ще задава впроси за членството на Турция в ЕС. Това е по-добре от плъзгане на страната към ислямизация. Мислите ли, че за България подобно развитие е по-изгодно? Мога много да споря. Далии кога би станала член - никой не може да каже.

(11:47:04) Europe: За членството на Турция.. дали да не разширим въпроса? По принцип готов ли е ЕС за нова вълна от пресъединяващи се страни?

(11:47:24) palpurina: рагулациите, които ще помогнат за излизането от кризата, запазването на работни места, опозването на околната среда и създаването на т.нар.зелени работни места" Всичко това е чудесно! Но това е намеса в последствията, а не в причините за кризата. Това е като една болест - не може да бориш тежка болест с мехлемчета, когато е необходимо укрепване на имунната система.

(11:47:35) Ivailo_Kalfin: Да припомня ли, че правителството на Буш започна да налива държавни пари в банки и автомобилни производители?

(11:48:04) spock: Тоест сте "За" Турция в ЕС?

(11:48:11) Веселина: Г-н Калфин, говорите за откриването на нови зелени работни места...Не си спомням през последните четири години Тройната коалиция да е направила нещо в тази насока...Опровергайте ме ако греша...Освен това как ще коментирате поголовното застрояване на защитени зони от НАТУРА? Защо поне БСП не взе някакви мерки за защита на природата?

(11:49:23) Europe: Остават ни още около 15 минути. Има няколко въпроса, на които е хубаво да дадем възможност на господин Калфин да отговори

(11:50:39) Ivailo_Kalfin: Причината за кризата е ясна поне от икономическа гледна точка - свръхпотребление чрез големи финансови институции в САЩ, които не бяха регулирани и наблюдавани, което повлече икономиката. Така че, сега - мехлемчета и мерки, които да не позволят това да се случва отново. Въпреки че не съм голям оптимист. Вече имахме кризите в Азия, Русия, Латинска Америка. Какъв урок си взе международната финансова система от тях? Сега такива като нас плащат за свръхпотреблението на други. Глобализация - ще кажете. Но справедливо ли е това?

(11:52:25) Ivailo_Kalfin: spock, ще бъда за Турция в ЕС,когато и Вие сте за. Това е различен начин да отговоря, че Турция трябва да стане член тогава, когато въпросът това добре ли е за европейските граждани вече не стои.

(11:52:58) Mihail: Проблемът е, ако сте направили грешка защо сте я направили по този начин?!Най-голямата част от българите в чужбина не живее в Турция, а в други страни.Тогава, ако въпросът опираше само до грешни изчисления и недооценяване на ситуацията може да се мисли, че давате предпочитания към живеещите в Турция, спрямо тези, които живеят другаде.Относно членството на Турция, да разбирам ли, че го подкрепяте безусловно?

(11:53:35) spock: Г-н Калфин, аз може никога да не съм за. Това не е конкретен отговор.

(11:53:52) palpurina: Ами ето Вие самия го казвате - наливането на държавни пари в банки и каквито и да било производители се оказва погрешна практика, която води до глобална криза. Глобализация, да, дали е справедливо - зависи за кого! В допълнение на това, пак Вие казвате, че "Именно дерегулираните финансови пазари и лишаването от възможности на правителствата да се намесват ефективно доведоха до кризата" Тук има огромно противоречие!

(11:54:14) Europe: Готов ли е ЕС за нова вълна от пресъединяващи се страни? Примерът на България и Румъния няма ли да усложни процедурите за приемане на следващите страни кандидатки?

(11:54:53) Europe: и още един въпрос имаше от (Веселина): Г-н Калфин, говорите за откриването на нови зелени работни места...Не си спомням през последните четири години Тройната коалиция да е направила нещо в тази насока...Опровергайте ме ако греша...Освен това как ще коментирате поголовното застрояване на защитени зони от НАТУРА? Защо поне БСП не взе някакви мерки за защита на природата?

(11:55:00) spock: Та, без дипломатическо лазене, Турция в ЕС - за или против!? В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ! Този мандат на ЕП.

(11:55:12) Ivailo_Kalfin: Конкретен е, защото когато съм убеден, че Турция е готова за ЕС, ще бъде полезна,включително и за България, тогава ако все още не сте си променили мнението, бих спорил с Вас. Само че този момент е много далече, ако въобще дойде.

(11:55:42) Europe: (spock)мисля, че това отговаря на въпроса ви

(11:55:54) spock: Благодаря, разбирам го като "за сега - не"! Благодаря Ви!

(11:58:45) Ivailo_Kalfin: За екологичната политика на правителството и БСП си понесе отговорността на изборите. Зелените работни места са скъпо упражнение, но трябва да имат приоритет. Мисля, че през последните години се направиха много инвестиции в България за достигане на високите европейски екологични стандарти. Ангажирахме се и да намалим емисиите на въглероден двуокис з 16% до 2020 г., което също ще е доста тежко упражнение за българската индустрия. Но много още трябва да се прави. Ние сме едва в началото на пътя.

(11:58:46) Mihail: Ще поставите ли върпоса за обезщетяване на тракийските българи от турската държава?

(11:59:58) Ivailo_Kalfin: Да, ще го поставям, както съм правил и досега. Ще припомня, че от м.май работи българо-турска работна група по този въпрос, след като извършихме огромна работа по установяването на документи с Държавния архив.

(12:00:03) palpurina: По повод на темата с Турция как ще коментирате вмешателството на Турция във вътрешните работи на страната ни преди и по време на сегашните избори? Това не прави ли лоша услуга на България, в частност на БСП и като цяло на европейските социалисти? Този въпрос ще бъде ли поставен пред вашите колеги в ЕП?

(12:00:10) гост1: твърдите: "Имаме важни интереси, по-важни от партийните. Това са българските национални интереси." Какви са конкретните Ви идеи за това в ЕП?

(12:01:20) Ivailo_Kalfin: Не свързвайте, моля БСП с особена любов към Турция. Ако искате, ще Ви поканя на някои партийни срещи.

(12:01:42) spock: Вие нали не сте член на БСП?

(12:03:31) Ivailo_Kalfin: Българските интереси - повече фондове от ЕС - освен структурните и кохезионния, такива като програмата за ограничаване на последствията от икономическата криза например, компенсации за затварянето на АЕЦ Козлодуй, общи позиции в енергийната политика. Позиции на ЕС по отношение на страни от Западните Балкани и Черноморския басейн и т.н.

(12:04:57) Ivailo_Kalfin: Благоря, приятно лято на всички!

(12:05:40) spock: Благодаря на организаторите! За пръв път съм в подобен он-лайн разговор и съм доволен!

(12:05:47) palpurina: И аз благодаря!

(12:06:23) Mihail: Да! Има полза :)

(12:07:04) spock: Ще е интересно да разширите тематиката и гостите в нациоланел план, нищо че сте чат.еуропе...:)

(12:09:25) spock: чао и до чат

(12:13:19) Europe: Благодаря на всички!

(12:14:10) Europe: Да благодарим на господин Калфин за изключително интересната дискусия! Във вторник и сряда, отново от 11 часа, каним всички пак на разговор с евродепутати, но този път с две дами. Вторник, 28 юли 2009 г., 11.00 часа: онлайн-гост Илиана Иванова от Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент. Тема: „Предизвикателствата пред ЕС за справяне с кризата” . И в сряда , 29 юли 2009 г., 11.00 часа: онлайн-гост Мария Неделчева, новоизбран български евродепутат от Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент. Тема: „Предизвикателства пред земеделието в ЕС”.



Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.