Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-

ВТОРА ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ И УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА ЧАСТЕН ТОВАРЕН ТРАНСПОРТ В РАМКИТЕ НА ПРОГРАМАТА „МАРКО ПОЛО II“

Комисията предлага пряко подпомагане за частния товарен транспорт, който ограничава шосейните превози и намалява своя дял в натоварването на автомобилните пътища и въздействието върху околната среда

Днес Европейската комисия публикува втора покана за представяне на предложения за създаване и усъвършенстване на частен товарен транспорт в рамките на програмата „Марко Поло II“.

Спечелилите проекти ще трябва да се борят с натоварването на европейските пътища и за по-добро съобразяване на частния товарен транспорт с околната среда, две главни цели на транспортната политика на Европейския съюз. Дружествата от Европейския съюз и извън него са поканени да представят предложения по втората програма „Марко Поло“.

Общата цел на програмата е да подпомага дружества в началната високо рискова фаза на предоставяне на нови или значително подобрени услуги, целящи пренасочване на шосейния товарен превоз по морски пътища на кратки разстояния, железници или вътрешни водни пътища. На проектите, класирани най-високо в конкурентната процедура по оценяване, ще бъде предоставено подпомагане за максимален срок от шест години.

Но само проектите, които могат да покажат устойчивост на предлаганите нешосейни товарни превози – т.е. проекти, които могат да оцелеят на пазара дори и след като спрат да получават финансовата подкрепа на Европейския съюз—имат шанс да получат подпомагане.

Поканата е отворена за кандидатстване по пет вида дейности:

- Дейности за смяна на вида на използвания транспорт: за пренасочване на част от шосейния товарен превоз по морски пътища на кратки разстояния, железници или вътрешни водни пътища, или съчетание от различни видове транспорт;

- Дейности с ускоряващ ефект, които са изключително новаторски и имат за цел преодоляването на структурните пазарни бариери в товарния транспорт на Европейския съюз , като например бавната скорост на товарните влакове или проблемите по техническата съвместимост на различните видове транспорт;

- Дейности за обмен на знания, които ще подобрят сътрудничеството и ще оптимизират работните методи и процедури сред различните участници в товарния транспорт;

- Дейности, свързани с морските магистрали, чрез които шосейният товарен транспорт се пренасочва по морски пътища на кратки разстояния или се съчетава морски транспорт на кратки разстояния с други видове транспорт, като така се предлагат различни по вид морски транспортни услуги с много голям обем и честота.

- Дейности за избягване на трафика, които включват транспорта в логистиката на производство, за да бъде намалено търсенето на транспорт по шосе.

Отпуснатият бюджет е увеличен на 59 милиона евро, в сравнение с 57 милиона за 2007 г.

Пълният текст на поканата за представяне на предложения както и информация за кандидатстване за подпомагане, са на разположение на електронната страница на програма „Марко Поло“:

http://ec.europa.eu/transport/marcopolo/guide_proposers/index_en.htm



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.